Üniversite öğrencilerine 'partner şiddeti' uyarısı

Üniversite öğrencilerine 'partner şiddeti' uyarısı

Kadına yönelik şiddetin zirveye ulaşması sonrasında Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Gençlik Danışma Merkezi tarafından öğrencilere yönelik 'partner şiddeti' eğitimi başladı.

Uludağ Üniversitesi Öğrenci Danışma Merkezi Hekimleri, öğrencilerin yaşları nedeniyle ruh halinin çabuk değişip riskli davranışların artabileceği gerekçesiyle yardımcı olmaya çalışıyor. Merkezde görev yapan Dr. Ebru Çavun, Türkiye'de kadına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine öğrencileri 'partner şiddeti' konusunda bilgilendirdi.

Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Salonu'nda verilen eğitimde konuşan Çavun, öğrencilere seslenerek, "Sormak istediğiniz sorular, paylaşmak istediğiniz dertleriniz olabilir ve etrafınızda bunları anlatacak yeterince güvendiğiniz kişiler bulunmayabilir. Biz sizin sırdaşınız, yol göstereniniz olalım, siz de problemleriniz nedeniyle eğitiminizi aksatmayın. Herhangi bir sorununuz olsun ya da olmasın, tüm danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeniz adına sizleri merkezimize bekliyoruz." dedi.

ŞİDDETİN KAPSAMI GENİŞ

Sadece 2014 yılında 282 kadının taciz ve tecavüze uğradığını, 257 kadının ise erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydeden Dr. Çavun, öğrencileri 'partner şiddeti' konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Türkiye'de resmi istatistiklere göre, yaşadığı şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının yüzde 48.5 olduğunu vurgulayan Dr. Ebru Çavun, öğrencilerden 'bana bir şey olmaz' diye düşünmemelerini istedi.

Öncelikle şiddetin farkına varılmasını isteyen Çavun, "Şiddet, kadını kontrol etmeye yönelik davranışlarla kendini hissettirmeye başlar. Daha sonra şiddete doğru gider. Şiddetin tanımının içine itmek, tokat atmak, tekmelemek, temel ihtiyaçları kısıtlamak, tıbbi tedaviyi engellemek, yaralamak ve sürekli dışarı çıkmasını yasaklamak gibi davranışlar gelebilir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine 'partner şiddeti' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER