Ünlü yönetmen Memduh Ün hayatını kaybetti


Türk sinemasının en ünlü yönetmenlerinden Memduh Ün, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede, 95 yaşında hayatını kaybetti. Sinema oyuncusu Fatma Girik'in 56 yıllık hayat arkadaşı olan Ün, saat 10.38'de, yaklaşık dokuz buçuk aydır tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde vefat etti. Vasiyeti üzerine, önümüzdeki pazartesi günü İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde saat 11.00'de yapılacak törenden sonra tekrar Bodrum'a götürüleceği, salı günü de ikindi namazından sonra Torba Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi. Memduh Ün'ün cenazesi, saat 12.30'da Bodrum Belediyesi'nin aracıyla hastaneden alınarak, Konacık Mahallesi'ndeki belediyeye morguna götürüldü.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, yönetmen Memduh Ün'ün ölümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Türk sinemasının büyük yönetmenlerinden Memduh Ün'ü, 16 Ekim 2015 Cuma günü, saat 10.38 itibariyle maalesef kaybettik. Kronik böbrek yetmezliği ve kronik solunum yetmezliği nedeniyle 285 gündür tedavi gördüğü hastanemizin yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisini sürdürüyorduk. Özellikle Memduh Ün'ün tedavi sürecinde yanıbaşında olan Fatma Girik'e, ailesine ve Türk halkına, bu değerli insanı kaybettiğimizden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve başsağlığı dilemek isteriz."

MEMDUH ÜN KİMDİR?

1920 yılında İstanbul'da doğdu. Beşiktaş'ın, 1940-41 sezonunu şampiyon bitiren kadrosurda futbolcu olan Ün, spordan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947'de sinemada oyuncu olarak yer aldı. 1951'de Arşavir Alyanak'la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film'i kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanısıra senaryo da yazdı. Yönettiği filmlerle birçok ödül kazandı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü yönetmen Memduh Ün hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER