Üretici ve ihracatçıdan siyasi iradeye 'reform' tembihi


Üretici ve ihracatçı siyasi iradeye reformlara yönelmeyi öğütlüyor. İki kanat da kalkınma ve kaliteli büyüme talep ediyor.

Sanayici tarafının ve ihracatçı birliklerinin yeni kabine ile ilgili yorumları şöyle:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan:

"Türkiye seçimlerle yeni bir ekonomik ve siyasi istikrar imkânı yakalamıştır. Ardından şekillenen yeni hükümetin ülkemizi, ekonomimizi ve sanayimizi daha ileriye taşıyacağını umuyoruz.
'Güçlü Bir Ekonomi, Güçlü Bir Türkiye' anlayışı ile İSO olarak yeni hükümetimize Türkiye'nin gerek duyduğu reformları yapması, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesi, sanayimizin ilerletilmesi, kaliteli bir ekonomik büyüme ve istihdamın arttırılması gayretlerinde karşılıklı bir diyalog içinde her türlü katkıyı sunmaya açığız. 64. Hükümet'in ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi:

"64. Hükümet'in ülkemize, milletimize ve ekonomi dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni hükümette görev alan tüm bakanlarımızı tebrik ediyoruz.
Halkımız, karşılıklı anlayış ve birlik duygusu içinde oy kullanıp seçimlerde tek parti ve istikrar talebini dile getirmiştir. İhracat ailesi olarak 4 sene devam edecek bir istikrar hükümetinin görevde olmasının Türkiye için bir imkân olduğuna kanaat getiriyor; dünyada görülen daralmaya rağmen ekonomide rakamları itibari ile olumlu devam eden Türkiye'nin yeni hükümetin kararlı duruşuyla güçlü büyüme iştahını devam ettireceğine kanaat getiriyoruz. 71 bin ihracatçıyı temsil eden TİM olarak 2023 hedeflerimizi yakalamada kaldıraç olarak gördüğümüz Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşma konularında hükümetimizin atacağı adımları büyütece alacağız. Tüm bakanlıklar ile güçlü ortaklığımızı arttırmaya devam edeceğiz. Büyüyen, ihracatı artan ve yeni nesilleri müreffeh olan güçlü bir ülke inşa etmek için yeni hükümetimizle de yapıcı önerilerimizi paylaşacağız. Tek ekonomide değil, tüm alanlarda yeni reformları hayata geçireceğine kanaat getirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümetine başarılar diliyoruz."

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle:

"Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'in ülkemize ve ekonomi dünyamıza hayırlı olmasını dilerim. Kabinede yeni isimlerin, deneyimli isimler ile harmanlandığını görüyoruz. Belirsizliğin ortadan kalması ve istikrarın gelmesi ile Türkiye'nin yeniden güçlü büyüyen, ihracatını arttıran bir ülke konumuna geleceğini umut ediyorum. Faaliyetleri ile bize yardım eden eski bakanlarımıza teşekkür eder, yeni bakanlarımıza ve hükümete Türkiye'nin büyük hedeflerini yakalaması için yapacaklarında başarılar dilerim."

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen:

"Yeni kabinenin hem tecrübeli hem de alanına hâkim isimlerden teşekkülü istikrarın devam edeceğine güvenimizi kuvvetlendiriyor. Ayrıca AKİB Yönetim Kurulu'nda görev alan yeni Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş'ın reel sektörün içinden gelmesi ve aynı zamanda da ihracatçı olmasından dolayı çok mutluyuz. Sayın Bakanımız'ın bundan böyle ihracatın sorunlarının giderilmesinde başarılı olacağını umuyoruz. Yeni kabineye yapacağı çalışmalarda başarılar dileriz."


CİHAN
<< Önceki Haber Üretici ve ihracatçıdan siyasi iradeye 'reform' tembihi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER