Usta oyuncu vefat etti

Çok sayıda sinema filmi ve televizyon dizisinde rol alan usta oyuncu Yalçın Akçay vefat etti

Usta oyuncu vefat etti

Usta oyuncu Yalçın Akçay’ın vefat ettiğini Twitter adresinden ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, "Emektar oyuncumuz Yalçın Akçay’ı kaybettik. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı dilerim.” yazarak sanatçının fotoğrafını paylaştı. Yalçın Akçay’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



Yalçın Akçay kimdir?

Yalçın Akçay 28 Eylül 1935'te Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde iktisat öğrenimi yaparken, Gençlik Tiyatrosu’nun çalışmalarına katıldı. 1961'de İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda profesyonel aktör oldu. Karagözcü ile Sihirbaz adlı oyunu yazdı, yönetti ve ilizyonist Sermet Erkin ile birlikte oynadı. Oynadığı oyunlardan bazıları : Sahte Sofu, Gözlemeci, Kalkınma Planı, Dosya, Büyük İkramiye, Sapak, Almanlar, Atmasyonya Berberi, Bayrak Böyle Yükseldi, İnsan Hayvan ve Erdem, Deli İbrahim, Avanak, Hepsi Oğlumdu, Genç Osman ve Ödüller Kimin gibi birçok oyunda rol alan Yalçın Akçay  ‘Gülme Komşuna’ adlı müzikli orta oyunu’nu Şehir Tiyatroları’nda  yönetti. 

Profesyonel ve amatör özel tiyatro topluluklarında yirmiye yakın oyun sahneye koydu. 10’a yakın tiyatro eseri vardır. Bunların başlıcaları şunlardır: Elmacı Güzeli, Deli Dumrul ve Karaman’ın Koyunu Karagöz’ün Oyunu. 

İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Yalçın Akçay son olarak Kollama dizisinde rol almıştı. Yalçın Akçay daha önce Beşinci Boyut, Mavi Rüya, Beyaz Gelincik, Hayat Bilgisi, Gizli Dünyalar, Tatlı Hayat, Hayat Bağları, Yıldızlar Gece Büyür, Kurt Kanunu, Duvardaki Kan, Kaçamak, Küçük Ağa, Düşman, Acele Koca Aranıyor, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu gibi film ve dizilerde rol aldı.
<< Önceki Haber Usta oyuncu vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER