'Uyarıyoruz, başkanlık sistemi BOP projesidir'


Millet Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Temizer, milletin çözüm süreci, yeni anayasa, başkanlık sistemi tartışmalarıyla meşgul edildiğini belirterek, "Millet meşgul edilirken ABD'nin milletimizin birliğini bozmaya, ülkemizi ve bölgemizi parçalamaya yönelik Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) tıkır tıkır işletilmesin. Uyarıyoruz, Başkanlık sistemi BOP projesidir." dedi.

Mustafa Temizer, yaptığı yazılı açıklamada, ülke gündemini oluşturan yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Temizer, şunları kaydetti: "İktidar ve muhalefet kutuplaşma üzerinden siyaset yapmaya, milleti uyutmaya devam etmesin. İktidarlarını devam ettirmek, iktidar olmak için her şeyi mübâh görme anlayışından vazgeçsin. Milleti düşman cepheler haline getirmesin. Seçmenlerini tutmak için sürekli cepheler arasındaki ayrılıkları ve düşmanlıkları körüklemesin. Sosyal bir ibadet olması gereken siyasetin seviyesini, ahlakını ve ölçüsünü bozmaya devam etmesin. Siyaset alanını saygısızlığın, haksızlığın, adaletsizliğin, hırsızlığın, yolsuzluğun, ihanetin yaşandığı yer haline getirmesin.

İktidar ve muhalefet, seviyesiz söylemler ve kısır çekişmelerle milleti meşgul etmesin. Milletin ülke ve dünya gerçeklerini görmesine, ülke sorunlarının çözümüne engel olmasın. Tüm sorunlarımızın çözümü için şart olan milletin birliğini bozmaktan, milletin geleceğini el birliği ile tehlikeye atmaktan vazgeçsin. Gerçek birlik çalışmalarına engel olmasın. Millet çözüm süreci, yeni anayasa, başkanlık sitemi tartışmalarıyla meşgul edilmesin. Millet meşgul edilirken ABD'nin milletimizin birliğini bozmaya, ülkemizi ve bölgemizi parçalamaya yönelik Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) tıkır tıkır işletilmesin."

Batının iki yüzlü politika izlediğini savunan Temizer, şu ifadeleri kullandı: "Kendi aralarındaki birlikleri korumanın, yeni birlikler oluşturmanın yollarını ararken 2 kesimli Kıbrıs'ı (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni) kabul etmeyip Birleşik Kıbrıs isterken ülkemizi ve bölgemizi parçalamaya yönelik başkanlık sistemine çok kesimli federatif yapıya zorluyor. Bu ikiyüzlülüğün nedeni sorgulansın. Başkanlık sistemi ile birlikte eyalet sisteminin ve parçalanmanın geleceğini bilen ABD ve batılı ülkeler başkanlık sistemini, cumhuriyet sonrası tüm yöneticilerimize tavsiye ve telkin etmiş, sürekli yetkililerin önüne sürmüş, kabul ettirememiştir ama bugünkü yetkililer kabul etmiştir. Millet olarak kabullenmeye zorlandığımız başkanlık sistemi, ABD ve batının BOP'un Türkiye'deki ilk adımı olarak Türk milletine bir dayatmasıdır. Batıda, başkanlık sisteminin uygulandığı devletlerdeki toplumlar arasında etnik ve mezhep farklılıkları olsa da; bu ülkelerin toprakları üzerinde emperyalist ülkelerin hesapları, yüz yıllara dayanan projeleri yok. Ülkemiz ve bölgemizde ise ayrıcalıkları körükleyen, parçala böl yut anlayışı ile hareket eden ABD ve batılı ülkeler var. Asırlarca bu amaçla safha safha uygulandığını bildiğimiz projeler var. Şahit olduğumuz, bugün uygulanmakta olan BOP projesi var."

TOPLUMLARIN ETNİK YAPISI, MEZHEP AYRILIKLARI BÖLGEDE BAŞKANLIK SİSTEMİ UYGULANMASINA UYGUN DEĞİL

Temizer, Türkiye'de ve bölgesinde yaşayan toplumların etnik yapısı, mezhep ayrılıkları bölgede başkanlık sisteminin uygulanmasına uygun olmadığını ifade ederek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ülkemiz ve bölgemizde uygulanacak başkanlık sistemi, emperyalizmin kontrolünde ve güdümünde uydu devletçiklerin, yeni diktatörlerin çıkmasına neden olacak. Başkanlık sistemi ile BOP projesinin ülkemizdeki ilk adımı atılmış olacak. Uyarıyoruz. Siyasi çekişmeler ve terör olayları ile millet uyutulmasın. İktidarda kalmak ve iktidar olmak hırsıyla hareket eden siyasiler BOP'a çanak tutmasın. Ülke sorunlarının çözümü için tek çare olarak başkanlık sistemini göstermesin. Millet emperyalizme hizmete zorlanmasın. Milletin geleceği tehlikeye atılmasın. Aziz milletimizin şerefli evlatları uyanın! Düşünün! Oyuna gelmeyin! Birliğimizi bozmaya, ülkemizi ve bölgemizi parçalayıp haritasını değiştirmeye yönelik BOP projesine, BOP'un ülkemizdeki ilk adımı anlamına gelen başkanlık sitemine izin vermeyin! Milletimizi uyanmaya, yöneticilerimizi basiretle hareket etmeye, BOP oyununu hep birlikte bozmaya davet ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Uyarıyoruz, başkanlık sistemi BOP projesidir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER