VakıfBank, ikinci maçında Atom Trefl Sopot'u 3-0 mağlup etti


Salon: Ergo Arena
Hakemler: Salvis Kurtiss (Letonya), Pasi Hakkarainen (Finlandiya)
PGE Atom Trefl Sopot: Efimienko, Zaroslinska, Kaczorowska, Tokarska, Radenkovic, Balkestein-Grothues (Durajczyk, Savenchuk, Damaske, Lukasik, Kaczmar)
VakıfBank: Gözde Kırdar, Rasic, Slöetjes, Buijs, De Kruijf, Naz Aydemir Akyol (Hatice Gizem Örge, Hill, Cansu Çetin)
Setler: 17 - 25, 20 - 25, 18 - 25
Süre: 79 dakika (24, 28, 27)

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi iki maçında Polonya temsilcisi Atom Trefl Sopot'u deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Ergo Arena'da oynanan maçta VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 14 sayı ile Lonneke Sloetjes ve 9 sayı (8 blok) ile oynayan Naz Aydemir Akyol oldu. Ayrıca Robin de Kruijf ve Milena Rasic de 9'ar sayılık katkıda bulundu.

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan VakıfBank, ikinci maçında Atom Trefl Sopot'u 3-0 mağlup ederek B Grubu'nda 2'de 2 yaptı. Müsabakaya Gözde, Rasic, Sloetjes, Buijs, De Kruijf, Naz ve Gizem (libero) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, çekişmeli geçen ilk sette servisleriyle farkı açarak sonuca gitti. Sarı-siyahlılar 16-15 önde girdiği ikinci teknik molanın ardından Anne Buijs ve Kimberly Hill servis serisiyle birinci seti 25-17 almayı bildi.

İkinci sette farkı erken bulan VakıfBank, 8-4 ile ilk teknik molaya önde girdi. İkinci teknik molada farkı sekiz sayıya (16-8) kadar çıkartan sarı-siyahlılar, üstünlüğünü set sonuna kadar devam ettirdi ve 25-20 ile 2-0'ı buldu. Müsabakanın üçüncü setine de üstün bir oyunla başlayan VakıfBank, 8-3 önde girdiği ilk teknik mola sonrası fark yedi sayıyı (10-3) buldu. İkinci teknik molada 16-7 ile maçtaki en büyük farkı yakalayan sarı-siyahlılar, Kimberly Hill'in sayısı ile seti 25-18 alarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Lonneke Sloetjes (14 sayı) ve sekiz blok sayısı elde eden Naz Aydemir Akyol (9 sayı) oldu. Ayrıca VakıfBank'ın orta oyuncuları Robin de Kruijf ve Milena Rasic de 9'ar sayılık katkıda bulunarak galibiyette önemli rol oynadılar.
CİHAN
<< Önceki Haber VakıfBank, ikinci maçında Atom Trefl Sopot'u 3-0 mağlup etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER