Vitor Pereira: Galip gelerek Avrupa'da elimizi güçlendirmek istiyoruz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax karşısında galip gelerek Avrupa Ligi'nde ellerini güçlendirmek istediklerini söyledi. Baskılara alışık olduğunu dile getiren Vitor Pereira, lig şampiyonluğunun en büyük adayı ve Avrupa'da şampiyonluğa oynayan bir takım olacaklarını iddia etti.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü haftasında yarın Ajax ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve futbolculardan Mehmet Topal, mücadelenin oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Vitor Pereira, yarın geleneği olan bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek, "Dünya futbolunda uzun yıllardır belli bir kültürü belli bir geleneği oturtmuş olan bir ekiple karşılaşacağız. Teknik anlamda dünya futboluna sunmuş bir rakibe karşı oynayacağız. Ajax, son derece yetenekli futbolcular sundu dünya futboluna. Şu anda da iyi bir takımı var Ajax'ın. İki takım da kazanmak isteyecek iki takım da topa sahip olmak isteyecek. Topu kaybettiği anda agresif baskılı bir oyun oynamaya çalışacak. Böyle iki takımın mücadelesini izleyeceğiz yarın akşam. Her iki takım da kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Taraftarımız için de güzel bir karşılaşma olacak. Taraftarımızın desteğini de arkamızda her zamanki gibi hissedeceğimizden hiçbir şüphem yok." şeklinde konuştu.

Süper Lig'de Kayserispor'a karşı istenilen performansı ortaya koyamadıkları hatırlatılarak, bu durumun yarın kendilerini nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Portekizli teknik adam, şöyle cevap verdi:

"Avrupa Ligi ve Türkiye Ligi iki ayrı farklı kulvar. Biz Avrupa Ligi'ni ayrı Türkiye Ligi'ni ayrı değerlendirmeye çalışıyoruz. Son Avrupa Ligi'nde kendi sahamızda oynadığımız karşılaşmayı kaybetmiştik. İleriye gitmek, Avrupa Ligi'nde iyi bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Galibiyetle ayrılıp sahadan Avrupa Ligi'nde elimizi güçlendirmek istiyoruz. Yarın farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Oyunu domine eden, hücum etmek isteyen, gol atmak için pozisyon oluşturmak isteyen bir Fenerbahçe göreceğiz. Savunmada agresif görüntüsünü ortaya koyan bir Fenerbahçe göreceğiz. Bu maçın son maçla bir bağlantısı yok. Farklı kulvarda oynayacağız. Yarın daha iyi bir saha, teknik anlamda daha iyi bir karşılaşma göreceğimizi düşünüyorum."

"SOW'UN GİDİŞİYLE PLANLARIM BOZULDU"

Yarın Ajax karşısına çift forvetle mi tek forvetle mi çıkacakları yönündeki soruya da Pereira, "Şu anda oyuncularım bile bilmiyor kimin sahada olacağını. Burada taktikle ilgili, kimin oynayacağı konusunda bilgi veremem. Türkiye'ye gelmeden önce benim kafamda iki forvetle oynamak vardı. Bir Arap kulübü yüksek ücretle Sow'un transferini gerçekleştirdi. Onu tutmamız mümkün olmadı. İki forvetle oynamak istiyordum açıkçası onun gidişiyle planlarım bozuldu." cevabını verdi.

Elinde iki forvet olduğunu her ikisini de 90'ar dakika oynatmak istediğini ancak olası sakatlık halinde sıkıntı yaşayacaklarını anlatan Pereira, "Tüm oyuncularımı en iyi şekilde ayarlamak zorundayım. Her ikisi de 90 dakika oynar ve sakatlık sorunuyla karşılaşırsak planlarım değişmek zorunda kalır. Bu yönetimi idareyi en iyi şekilde yapmak zorundayım. Bazen iki bazen bir forvetle oynuyoruz ihtiyaca göre buna karar veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollandalı bir basın mensubunun Robin van Persie ile ilgili sorusunu da cevaplayan Vitor Pereira, Robin van Persie ile ilişkisinin bugüne kadar kötü bir ilişki olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hocanın bir düşüncesi oyuncunun bir düşüncesi vardır. Bu düşünceler farklı olabilir. Teknik direktörün elindeki 25 oyuncuyu en iyi şekilde idare edebilmek gibi sorumluluğu vardır. Robin van Persie ilk geldiğinde fiziksel olarak yeterli değildi. Çalışmaları sayesinde iyi seviyeye geldi. Her maç oynamak isteyen kaliteli bir oyuncu. 90 dakika oynasınlar diye tüm oyuncularımı hazır tutmaya çalışıyorum. Bizim aramızda kesinlikle hiçbir sorun yok. Hepsinin durumlarını yönetmeye çalışıyorum. Şu an iyi durumda, takıma katkı yapıyor ve oynayabilecek duruma geldi."

"BASKI BENİM İÇİN POZİTİF BİR ŞEY"

Pereira, yarın Ajax hafta sonu da ligdeki derbide Galatasaray ile oynayacak olmalarının üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya da, "Baskı bana enerji veren en büyük noktalardan biri. İşimi en iyi şekilde yapabilmek için benim baskıya ihtiyacım var. Baskı benim için pozitif bir şey." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sıradan bir takımla çalışmıyoruz. Yarın iyi bir Fenerbahçe görüntüsü ortaya koyacağız. Yarın akşam galibiyetle ayrılmak için her şeyi yapacağız. Bu pazar olsun gelecek pazar olsun galibiyet için sahaya çıkıyor olacağız. Benim burada hedefim güçlü, agresif bir oyun ortaya koyan bir takım oluşturmak. Yarın birlik olmamız gereken, agresif oynamamız gereken bir maç olacak. Benim hedefim asla değişmedi. Ben her maç aynı formda her maç aynı performansı ortaya koyabilen bir takım oluşturacağıma eminim. Biz kesinlikle böyle bir takım olacağız. Bu kadar büyük bir kulübün büyük bir camianın istediği bir takım olacağız. Bu camiaya yakışır bir takım olacağız. Hiçbir zaman böyle bir taraftarım olmadı. Gerçekten muhteşem bir taraftarımız var. Onların istediği onlara yakışır güçlü bir takım oluşturacağız. Lig şampiyonluğun en büyük adayı Avrupa'da şampiyonluklara oynayan bir takım haline getireceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Galip gelerek Avrupa'da elimizi güçlendirmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER