Vitor Pereira: Taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmak istiyoruz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçından taraftarlarının desteğiyle galip ayrılmak istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın Celtic'le karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ve kaleci Fabiano Ribeiro maçın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, "Yarın alacağımız galibiyet bize liderliği getirebilir. Bu maça bakış açımız böyle. Beraberlik de bizi gruptan çıkarır ama liderlik hedefimize ulaştırmaz bizi. Yenilgi ise Avrupa hedeflerimizden uzaklaşma anlamına gelebilir. Bu nedenle yarın sahaya çıkarken tek düşüncemiz galibiyet olacak. Bizim için tek yol galibiyet için oynamak olacak. Zorlu bir rakiple karşılaşacağız. Rakibimizin puan durumu kalitesini yansıtan bir durum değil. Celtic kaliteli bir takım. Sert ve agresif oynayan bir takım. Kendi taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Kendimize güvenerek yarın sahaya çıkacağız. Kendi stadımızda taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruba iyi başlamadıklarını ancak gelinen durumda lider olarak bir üst tura çıkabileceklerinin bu bağlamda takımda nelerin değiştiği yönündeki bir soru üzerine Teknik Direktör Pereira, "Daha önde basabiliyoruz. Daha istediğimiz baskıyı yapabiliyoruz. Daha agresif daha kaliteli ve dinamik oyun sahaya yansıtıyoruz. Hem kısa hem uzun oynayabiliyoruz. Oyuncularımız birbirini daha iyi tanıdı. Yarın yeni bir fırsat var bizim için kendi kimliğini oturtan ve daha iyiye giden bir takım olduğumuzu ispatlamak istiyoruz." cevabını verdi.

"YARIN SAHADA TANIDIĞIMIZ CELTİC'İ GÖRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Celtic'in iddiasız gelmesi ve gruptaki durumuyla ilgili bir soru üzerine de Pereira, "Bu grupta şu ana kadar oynanan maçlarda ne kadar mücadeleci bir grup olduğu ispatlandı." diyerek, şöyle devam etti:

"Dengeli bir maç bekliyorum. Yarın kesinlikle bu doğrultuda bir maç olacak. Yarın bizim yıllardan beri tanıdığımız Celtic'i sahada göreceğimizi düşünüyorum. Kendi onurları Avrupa'daki imajları için mücadele edecekler. Grupta bu noktada olmayı hak etmediklerini ispatlama düşüncesinde sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Zorlu bir karşılaşma olacak ama bizim kulüp olarak güçlü bir ruhumuz var. Taraftarlarımız önünde bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Çekişmeli bir maç bekliyorum ama umarım 3 puanla ayrılan ve sahada üstün olan taraf biz oluruz."

Celtic karşısına süreceği 11'in sorulması üzerine de Portekizli teknik adam, "Bu akşam bizi bekleyen bir antrenman daha var. Antrenman sonunda kimin kadroda olacağını kimin olmayacağına bu akşam karar vereceğiz. Sahada kaliteli bir 11 olacak. Mücadeleci ve isimlerden bağımsız bu takıma yardımcı olmak isteyen bir ilk 11 olacak sahada." cevabını verdi.

FABİANO RİBEİRO: MAÇ SONUNDA MUTLU AYRILAN TARAF BİZ OLMAK İSTİYORUZ

UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta forma giyen file bekçisi Fabiano Ribeiro ise yaptığı açıklamada, "Yarın kesinlikle çok çekişmeli bir karşılaşma olacak. Bizim için son derece önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Gruptaki durumumuzu ve Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edip etmeyeceğimizi belirleyecek bir karşılaşma olacak. Biz bu karşılaşmaya bu açıdan bakıyoruz. Son derece kaliteli oyuncuları olan büyük oyuncuları olan bir takımla oynayacağız. Ama bizim ilk ve tek hedefimiz bu gruptan çıkıp yolumuza devam etmek bu doğrultuda çalışıyoruz. Güzel bir maç ve güzel bir gösteri olacağını umuyorum. Maç sonunda mutlu ayrılan taraf biz olmak istiyoruz." dedi.

Kaleci Volkan Demirel'le girdiği rekabet ve Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili de Fabiano Ribeiro, "Böyle çekişmeler kulüpler için iyidir. Kulübümüzde ne kadar rekabet olursa bu o kadar karlı bir durum ortaya çıkarır. Volkan saygı duyduğum ve beğendiğim bir oyuncu. Benim hedefim her zaman takıma yardımcı olmak. Her oyuncu oynamak ister. Ben de elimden gelen tüm çalışmayı ortaya koyup bu takımda yerimi almak istiyorum. Biz burada beraber mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. Sezon sonunda kendi durumumla ilgili bakacağım ve değerlendireceğim." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER