Vodafone Arena'da protokol tribünü krizi çıktı


Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki ilk maçının ardından siyah beyazlı kulüp ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında anlaşmazlık olduğu iddia edildi.

Beşiktaş Kulübü'nün geçtiğimiz pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve bir çok bakanın da arasında bulunduğu devlet protokolü ile açılışını yaptığı, dün de Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor'u konuk ettiği Vodafone Arena stadıyla ilgili ilk "resmi kriz" patlak verdi. Sporx.com'un haberine göre, siyah beyazlı yönetimin hem kanunda, hem GSGM hem de TFF talimatlarında "ptotokol tribünlerinin düzenlemesi Gençlik Spor İl Müdürlüğünce yapılır" denmesine karşılık ilk resmi maç olan Bursaspor karşılaşmasında protokolü İl Müdürlüğü'ne vermemesi Beşiktaş Kulübü ile Spor Bakanlığı ve GSGM'nin arasında krize yol açtı.

Kanunda, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve spor federasyonlarının resmi müsabakalarının yapıldığı spor tesisleri ile Türkiye Futbol Federasyonu'nca yürütülen profesyonel futbol müsabakalarının oynandığı stadyumların protokol tribünlerinin yerleşim düzeni ve protokol yönlendirmesi Spor Genel Müdürlüğü'nün talimatları ve protokol listelerinde (Başkent protokolü, spor protokolü ve il protokolü) belirtilen esaslar dahilinde müsabakaların yapıldığı Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü'nde yapılmaktadır" denmesine karşılık siyah beyazlı yönetimin buna uymaması taraflar arasında sert tartışmalara ve gerilime yol açtı. GSGM yetkilileri Beşiktaş Kulübü'nü kanuna, talimatlara ve yapılan protokollere uymamakla suçlarken konuyla ilgili Spor Bakanlığı'nın ve GSGM'nin yasal yollara başvurucağı belirtildi.

Beşiktaş'ın "Protokol tribününü vermeyiz" tavrı karşısında yaşanan gerilim Ankara ile siyah beyazlı yönetim arasında ciddi krizlere yol açarken Beşiktaş Kulübü'nün ayrıca Spor Toto ile yapılan protokol ve anlaşmalara da uymadığı ifade edildi.

Bilindiği gibi statlardaki protokol tribünleri Spor Bakanlığı'na bağlı ve organizasyonunu da il ya da ilçelerdeki Gençlir Spor İl ya da İlçe Müdürlükleri yapıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Vodafone Arena'da protokol tribünü krizi çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER