Vural: Anayasaya aykırı olan konularda dokunulmazlık zırhını kabul etmiyoruz


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım' açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konuda bir açıklama yapacağını belirten Vural, "Genel başkanımız bu konuda partimizin tutumunu açık yüreklilikle paylaşacaktır. Milletvekillerinin görevi ile bağdaşmayan ve anayasaya aykırı olan bir çok konuda dokunulmazlık zırhını kabul etmiyoruz." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım' açıklamasıyla ilgili sözlerini nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Vural, şu cevabı verdi: "MHP olarak bu süreç içerisinde genel başkanımız ifadeleri ile çok açık ve net bir tavır sergilemiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka tehdidi ile karşı karşıya kaldığı, PKK terör örgütünün fiili bir kalkışma ve işgal sürecinde TBMM'de milletvekillerinin bu terör örgütüne destek vermelerinin kabul edilemeyeceğini, millet iradesi ile bunun bağdaşmayacağını ifade etmiş ve 40 milletvekili ile bu dokunulmazlığın kaldırılması konusundaki iradeyi ortaya koyacaklarını açık yüreklilikle belirtmiştir. Biz de TBMM Başkanına bu konuda bir müracaatta bulunduk. Bütün bunlar ortada iken Adalet ve Kalkınma Partisi ve CHP'nin bu terör örgütü ile ilişkili olanların dokunulmazlığının kaldırılması konusunda neden mütereddit davrandıklarını anlayabilmiş değilim. Başbakanın bu çağrısı ile ilgili genel başkanımız kendilerine bu konudaki tutumumuzu ifade edecektir. Bu konuda bir açıklama yapacaklardır. MHP olarak gerek bugüne kadar takındığımız tutum, parti tüzüğümüz ve seçim beyannamemizde olduğu gibi bu mesele ile ilgili görüşlerini bundan önce olduğu gibi genel başkanımız madem başbakan merak ediyor bir daha genel başkanımız MHP'nin bu konudaki tutumunu kendisine bugün bir açıklama ile ifade edecektir."

Başka bir gazetecinin, "Anayasaya geçici bir madde eklenerek mevcut 506 dokunulmazlık dosyasının kaldırılması öneriliyor. Bir kereliğine dokunulmazlık dosyaları kaldırılsın deniliyor. buna MHP'nin tavrı ne olur?" sorusuna Vural, şu açıklamayı yaptı: "Bu konuda MHP tutumunu açıkladı. Bu konuda bize vaki bir talep gelmiş değil. Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda en net parti MHP'dir. bununla ilgili parti tüzüğümüzde gerekli açıklamalar var. Şu anda parlamentoda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 40, CHP 137, MHP 14 ve HDP'nin 267 olmak üzere 458 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bu bakımdan hep beraber birlikte bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda genel başkanımızın ne yapacağı açıklaması var. Bunlarla ilgili tartışmaları dikkate aldığınızda özellikle terör örgütüne destek, terör örgütünü korumak kollamak, terör örgütüne üye olmak ifadeleri karşısında Türkiye çok önemli bir terörle mücadele sürdürürken, milletin vekillerinin elinin kolunun bağlanmaması ve bunların da dokunulmazlık zırhına tabi olmaması konusunda MHP tavrını açık bir şekilde zaten ortaya koymuştur. MHP olarak genel başkanımız açık bir şekilde dokunulmazlık konusundaki tavrımızı kendilerine iletecektir. Bunun anayasada hangi usülle yapılabileceği konusu değerlendirilir. Bu konuda tereddüte gerek yok. Zaman uzar falan filan yok konuşma yapmadan kaldırmak mümkündür bunlarla ilgili. Başbakanın 1 Mayıs'a kadar geri kabul anlaşması ile ilgili hususlar var demek suretiyle meclisin çalışmasını bahane göstermesi ne ölçüde doğru eğer bir anayasa değişikliği önerisi ile bunlarla ilgili bir adım atılacaksa bu konudaki değerlendirmemizi genel merkezimiz yapacaktır. Bugüne kadarki tutumu çerçevesinde bu konudaki tutumunu genel başkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."

"MHP olarak bu konudaki tutumuzun öncelikli olarak terörle ilgili dosyaların önceliğiydi. Davutoğlu genel kaldıralım diyor ne dersiniz?" sorusuna Vural, "Terörist cenazesine gidip biz de sizin yolunuzdan gideceğiz diyenlerin üzerinde neden bu kadar tereddüt gösteriliyor? Ama MHP olarak her zaman biz zaten bizim tüzüğümüzde de yer almaktadır. Bu konuda MHP olarak açıkçası milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili olarak yasama ve denetleme faaliyetleri dışında kalan hususların dokunulmazlıkların kaldırılmasına olan mesajımız mevcut. Genel başkanımız bu konuda partimizin tutumunu açık yüreklilikle paylaşacaktır. milletvekillerinin görevi ile bağdaşmayan ve anayasaya aykırı olan bir çok konuda dokunulmazlık zırhını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Anayasaya aykırı olan konularda dokunulmazlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER