Vural, MHP'nin parlamentodaki yol haritasını açıkladı

Partisinin parlamentoda izleyeceği yol haritasını açıklayan MHP Grup Başkanvekili Vural, önceliklerinin 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının Meclis'te yeniden açılması olduğunu söyledi.

Vural, MHP'nin parlamentodaki yol haritasını açıkladı

4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğini belirten Vural, ikinci önceliklerinin ise İç Güvenlik Yasası'nın değiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Koalisyon tartışmaları devam ederken MHP önümüzdeki dönem TBMM yol haritasını belirledi. MHP’nin önceliği 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ve 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi olacak. Ardından ise İç Güvenlik Paketi başta olmak üzere hukuk sistemini geriye götüren HSYK, Sulh Ceza Hakimlikleri gibi yasalar düzeltilecek.

YÜCE DİVAN İLK SIRADA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin parlamentoda izleyeceği yol haritasını BUGÜN’e anlattı. Vural, MHP’nin önceliğinin 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları olduğunu belirtti. Vural, MHP’nin yolsuzluklar konusundaki tutumunun net olduğunu kaydetti. Seçimden önce ve seçim sırasındaki durdukları yerde bir değişiklik olmadığını belirtti.

Vural, “Bizim bu konuda verdiğimiz önergeler var. Meclis'in açılmasıyla birlikte bu önergeleri yeniden gündeme getireceğiz. Yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 4 eski bakanın bağımsız ve tarafsız bir şekilde Yüce Divan'da yargılanması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

İÇ GÜVENLİK YASASI DEĞİŞECEK

Yargı sürecinin çalışmasını sağlamanın Meclis’in görevi olduğunu belirten Vural, "Meclis'in bu olayı takip etmesi gerekir. Bunun için de Meclis’te ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Vural, ikinci önceliklerinin olağanüstü hal dönemi düzenlemelerini içeren İç Güvenlik Yasası'na ilişkin olacağını belirtti. MHP’nin bu yasa görüşülürken komisyon aşamasında ve genel kuruldaki tavrının net olduğunu vurguladı. Bu yasanın değişmesi veya iptali için de gerekli çalışmaların yapılacağının altını çizdi.

SULH CEZALARA YENİ DÜZENLEME

HSYK, Sulh Ceza Hakimlikleri gibi düzenlemelerin yargının bağımsızlığına gölge düşürdüğünü anlatan Vural, “Türkiye’nin bağımsız ve tarafsız bir yargıya ihtiyacı var. Hakim ve savcılara yapılan müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Sulh Ceza Hakimliği gibi özel yetkili hakim ve savcılarla ilgili bir düzenleme yapılması ülkenin öncelikli ihtiyacı. Seçimin siyasi sonuçlarından biri de bunların değiştirilmesine yöneliktir” ifadelerini kullandı.

KOALİSYON İÇİN BEKLE GÖR POLİTİKASI

MHP koalisyon temaslarında izlenecek yolu da netleştirdi. HDP’ye her şekilde hayır diyen MHP, diğer seçenekler için ise kırmızı çizgilerini ortaya koydu. Çözüm süreci, Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi ve Yüce Divan koalisyonun ön şartı. Bu şartları kabul edecek partilerle koalisyon seçeneklerine kapılar açık. Ama öncelik AKP’nin diğer partiler ile bir hükümet kurması ve MHP’nin de muhalefette kalması. Bütün bu seçenekler gerçekleşmez ise 15 Kasım ve sonrası erken seçim.

YASALAR DEMOKRATİKLEŞECEK

MHP’nin 24. dönem Meclis çalışmaları sırasında karşı çıktığı yasaları da hatırlatan Oktay Vural, MİT, internet, cumhurbaşkanına örtülü ödenek gibi yasaların yeniden düzenleneceğini belirtti. Bu yasaları değiştirmenin yeni oluşan Meclis’in görevi olduğunu kaydetti.

MECLİS’TE OLUŞACAK TABLOYA BAĞLI

Ancak bütün bu yasalarla ilgili girişimlerin biraz da Meclis’te oluşacak tabloya bağlı olduğunu anlatan Vural, “Bu yasalarla ilgili çözüm Meclis’in çoğunluk iradesine bağlı. Bunun için de hükümetin kurulmasını beklemek lazım. Bir AKP-CHP koalisyonu mu yoksa bir AKP-HDP koalisyonu mu olacak görmek lazım” dedi.

<< Önceki Haber Vural, MHP'nin parlamentodaki yol haritasını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER