Vural: Terör örgütüne operasyon yapmayın talimatı verenler sizde vicdan var mı?

Vural: Terör örgütüne operasyon yapmayın talimatı verenler sizde vicdan var mı?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananların, şehit ve gazilerin, fiili olarak özerlik ilanlarının silahterör örgütünü bugüne kadar koruyan ve besleyenlerin, görüşenlerin ortaya koyduğu tablo olduğunu söyledi. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin bu süreç içerisinde vatandaş nezdinde kendisini aklamaya yönelik çabalarının millet vicdanında yer bulamayacağını belirten Vural, "Pişkinlikle terör örgütünün silah stoklamasına göz yumduk diyenler, pişkinlikle valilere kendisini öldüren, askerimi polisimi öldüren PKK terör örgütüne karşı operasyon yapmayın talimatı verenler; sizde vicdan var mı? Ama bu milletin vicdanı inşallah hukuk devleti ekseninde sizlerden hesap soracaktır. Bu sürecin muhakkak bir bedeli olacaktır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın sohbet toplantısı düzenledi. Vural, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve birçok siyasinin bulunduğu isimlerin çözüm süreci ile ilgili belirli tarihlerde yaptığı açıklamalardan oluşan videoyu basın mensuplarına izletti.

Bugüne kadar yapılanların tamamının Türkiye'de müesses hukuk düzenini ortadan kaldırmaya yönelik fiili bir kalkışma hareketi olan bölücü terör örgütü PKK'yı meşrulaştırma ve güçlendirme süreci olduğunu kaydeden Vural, "Bunun itirafları açık bir şekilde devleti yönetenler tarafından dile getirilmiştir. Son dönemlerde 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşadıklarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz fiili olarak özerlik ilanları aslında silahlı terör örgütünü bugüne kadar koruyan ve besleyenlerin görüşenlerin ortaya koyduğu bir tablodur." ifadesini kullandı. Devletin terör örgütü ile mücadele edecek gücü olduğunu belirten Vural, "Buna rağmen devleti yönetenlerin millet iradesini kullananların millet iradesi yerine PKK terör örgütü iradesini hakim görmeleri neticesinden PKK terör örgütü maalesef bu süreç içerisinde güçlenmiş silah stoklamış ve siyasi olarak Türkiye'de fiili olarak milli ve üniter devleti değiştirme pazarlığına sokulmuştur. Bu fiili değişikliği de 'vatandaşın 400 milletvekili vermek suretiyle anayasayı değiştirerek ancak terör örgütünün isteklerini yerine getirebiliriz aksi takdirde bu terör devam edecektir' şeklinde ortaya konan bu iradeyle de aslında tablo çok daha fazla netleşmiştir." diye konuştu.

"İHANET SÜRECİNİN SORUMLULARI HAKKINDA MECLİS SORUŞTURMASI AÇILMASINA YÖNELİK ÖNERGE VERDİK"

"Ben huzurlarınızda soruyorum bu itirafçılara Türkiye'yi yönetenlere vicdanınız var mı?" diyen Vural, şöyle devam etti: "Pişkinlikle 'terör örgütünün silah stoklamasına göz yumduk' diyenler, pişkinlikle valilere 'kendisini öldüren, askerimi polisimi öldüren PKK terör örgütüne karşı operasyon yapmayın' talimatı verenler sizde vicdan var mı? Ama bu milletin vicdanı inşallah hukuk devleti ekseninde sizlerden hesap soracaktır. Bugün sorumluluklarınızın gereğini yerine getirmeyerek, bu konuda televizyonlara çıkıp bu konularda ifadelerde bulunmak ve kendi sorumluluklarınızı yerine getirmeyenlerin bu süreç içerisinde vatandaş nezdinde kendisini aklamaya yönelik çabaları millet vicdanında yer bulmayacaktır. Bölücü terör örgütünü din düşmanı, millet düşmanı, terör örgütünü aktivist olarak görenler, masum olarak görenler, Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi konumuna düşürenler, terörle mücadele eden asker ve polisimizi suçlayanlar, şehit anaları ve babalarını suçlayanlar; bu sorumluluklarının hesabını muhakkak vereceklerdir. Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. Bu sürecin muhakkak bir bedeli olacaktır."

Vural, milletin vicdanını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP olarak ihanet sürecinin sorumluları hakkında meclis soruşturması açılmasına yönelik irade beyanlarını imzalayıp TBMM Başkanlığı'na bugün itibariyle verdiklerini kaydetti. Vural verdikleri önergede şu ifadelerin yer aldığını söyledi: "Çözüm sürecinde korunan ve güçlenen PKK terör örgütünün halen asker, polis ve kamu düzenini hedef alan yaygın eylemleri devam etmesine rağmen, terör örgütünü muhatap alarak çözüm adı altında sürecin devam etmesine yönelik irade beyanlarıyla terör örgütünün saldırılara ile bölücü amaçlarına ulaşacağı yolunda cesaret vermek suretiyle anayasa ve kanunların kendilerine verdiği görevi yerine getirmeyerek hukuk devletini kamu düzenini ve milli güvenliği sağlama görevini ihmal ve görevini kötüye kullanan konusu suç teşkil eden eylemlerde bulunan ve emirler veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanları Bekir Bozdağ ve Sadullan Ergin ile İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında anayasanın 5, 6, 92, 112, 117, 137 ve 138. Maddelerine, TBMM'nin PKK terör örgütünü bertaraf etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yabancı Ülkelere gönderilmesine yönelik 20 Mart 2003, 7 Ekim 2003 ve 782 sayılı kararlarına, Başbakanlık teşkilatı hakkında kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkındaki kanunun 2. Maddesi A ve İ bendine, 4. Maddesinin A ve C bendine, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 24, 37, 39, 174, 220, 257, 281, 283, 302. Maddelerine aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle Anayasanın 100 ve içtüzüğün 107 ve 108. Maddeleri gereğince meclis soruşturması açılmasını arz ederiz. MHP olarak bu ihanet sürecinin sorumlularının hukuk nezdinde bedelini ödemek üzere meclis soruşturması açılmak üzere irade beyanımızı milletvekillerinin yeterli sayıda imzası ile TBMM Başkanlığına sunduk." CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Terör örgütüne operasyon yapmayın talimatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER