Yaşlıları bankamatik başında dolandıran ATM faresi yakalandı


Adana'da ATM'lerden para çeken yaşlıları dolandıran bir kişi yakalandı. Dolandırıcılık anları ise ATM'nin güvenlik kamerasına yansıdı.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bankamatiklerden para çekmek isteyen 3 yaşlıyı yardım etme adına kandıran Turan T. (38), yaklaşık 4 bin TL'leyi alarak kayıplara karıştı. Yaşlıların durumu polise bildirmesi üzerine araştırma yapan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimliğini tespit ettikleri Turan T.'yi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gözaltına aldı. Adana'ya getirilen Turan T., Adli Tıp'taki sağlık kontrolünün ardından emniyette sorguya alındı. Turan T.'nin sorgusunda evli olduğunu ve maddi sıkıntıları nedeniyle bu işi yapmak zorunda kaldığını itiraf ettiği öğrenildi.

Bankamatiğin güvenlik kamerası görüntülerine ise Turan T.'nin yaşlıları nasıl kandırdığı yansıdı. Para çekmek için sıra bekleyen iki yaşlıya yardım etme bahanesiyle yaklaşan Turan T.'nin, ilk yaşlıya parasını çekip vererek sıradaki yaşlının güvenini kazandığı, daha sonra diğer yaşlanın kartını alarak para çektiği görülüyor. Görüntülerde Turan T.'nin yaşlıya kartı vererek hesabında para olmadığını söylediği, çektiği parayı ise arka cebine koyarak bankamatikten ayrıldığı görülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlıları bankamatik başında dolandıran ATM faresi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER