Yavuz Baydar, muhalefete o sözleri hatırlattı

Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu’nun aylardır iddianame hazırlanmadan tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu ifade eden gazeteci Yavuz Baydar, seçim meydanlarında gazetecilere baskıyı dile getiren muhalefet partilerine bir hatırlatmada bulundu.

Yavuz Baydar, muhalefete o sözleri hatırlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında tutuklu gazeteci istemiyoruz, özgür gazeteci istiyoruz” sözlerine vurgu yapan gazeteci Yavuz Baydar, seçim meydanlarında “medya özgür olmalıdır” diyen CHP-MHP ve HDP’nin kanun çıkartarak gazetecilere özgürlük yolunu açmaları gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Yavuz Baydar'dan muhalefete hatırlatma | Samanyolu Haber

'BU BİR HUKUK GARABETİDİR'
Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu’nun aylardır iddianame hazırlanmadan cezaevinde tutuklu olarak bulunduğunu belirten Yavuz Baydar, yaptıkları haberlerden dolayı gazetecilere binlerce davanın açıldığını söyledi. Baydar, “bu bir hukuk garabetidir. Bunun hedefinde 2 tane gazetecinin olması bu garabeti daha da vahim hale getiriyor. Bu tutukluluklar AİHM’e gittiğinde fena halde tazminatla geri dönecek ama bunu göze almış bir devlet var. O devlet içerisindeki çekirdek yapı ister kemalist, ister islamcı , ister muhafazakar, ister modern olsun hiçbir şey farketmiyor. Önemli olan burada gazeteciyi ezmek, susturmak, işini yapmasına engel olmak ve cezalandırmak. Bunun türkçe tefsiri budur.” dedi. 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yavuz Baydar, muhalefete o sözleri hatırlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER