MEB, dershanelerden 'Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni' alacak


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Eylül itibariyle kapanacak olan dershanelerden alacağı öğretmen sayısı ve branşlarını açıkladı. MEB, dershanelerden 3 bin 121 öğretmen alacak. 93 alanda öğretmen alacak olan MEB, en fazla 665 kişi ile matematik alanından alım yapacak. MEB'in dershane öğretmenlerinden alım yapacağı branşlar arasında Eğlence Hizmetleri, Gemi Yapımı\Çelik Yapımı, Gemi Yapımı\ Tekne ve Yat Yapımı, Makine Teknikeri\ Makine Mode, Matbaa, Pazarlama ve Perakende ve Hayvan Yetiştiriciliği gibi dallar da yer alıyor.

MEB, internet sitesinden, dershanelerden alınacak öğretmenlerle ilgili 13 maddelik bir açıklama yayınladı. Açıklamada adaylar için başvuru şartları, adayların nasıl başvuru yapacağı, başvuruda istenen belgeler, onay işlemleri, tercihler, sözlü sınavlar ile ilgili işlemlerin nasıl yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Dershanelerden alınacak öğretmenler için öne çıkan şartlar şöyle: "Başvuruda istenen belgeler: 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/03/2014 tarihi itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici veya benzeri nitelikte personel olarak çalışmakta olmak.

01 OCAK 2014 İTİBARİYLE 6 YIL SİGORTALI OLACAK

5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde yönetici, öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici veya benzeri nitelikte personel olarak sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) olmak (Altı yılın hesabında yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde çalışılan sürelerin toplamı esas alınacak, bunun dışındaki hiçbir durum dikkate alınmayacak.

"Öğretmenliğe başvuru, 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır. Daha önce ön başvuru yapmayanlar da başvuruda bulunabilecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

Adaylardan başvuru ekranında karşılaşılan uyarının yanlış olduğunu iddia edenler, bu durumu belirten bir dilekçe ile il millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunacak; bu iddialar il millî eğitim müdürlüklerince İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne (Öğretmen Atama Daire Başkanlığı) faks (0 312 418 03 81) ya da "e-posta" yoluyla bildirilecek.

5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde yönetici, öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici veya benzeri nitelikte personel olarak 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) sigortalı hizmeti olduğunu gösterir belge.

Onay modülünde, adayın seçmiş olduğu yükseköğretim programı için gerekli olan belgeler ile açıklamaları içeren uyarı alanları bulunmakta. Bu alanların işaretlenmesi zorunludur. Bu işlem Bakanlığın onay yetkili kullanıcısı tarafından uyarıların okunduğu anlamını taşımakta olup evrak incelemesi sırasında işaretlenmiş olan uyarılara dikkat edilmesi gerekmekte.

Öğretmenlikten ya da memurluktan ayrılanların, görevden ayrılış nedenine göre yasal altı aylık veya bir yıllık bekleme süresini doldurup doldurmadıklarına dikkat edilecek. 2547 sayılı Kanun, diğer personel kanunları ve kanunlardaki özel hükümlere tabi olarak
çalışmakta iken görevinden ayrılanlar bakımından altı aylık veya bir yıllık bekleme süresi aranmayacak.

Öğretmenliğe başvuruda bulunanlardan başvuruları onaylananlar, başvuruda bulundukları iller dikkate alınarak Ek-3 Sözlü Sınav Merkezleri Formunda belirlenen sözlü sınav merkezlerinde oluşturulacak sözlü sınav komisyonu/komisyonları tarafından 10-31 Ağustos tarihleri arasında sözlü sınav merkezleri olarak belirlenen il millî eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarında belirtilecek tarihlerde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav sonucunda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak; sözlü sınava katılanların sınav puanları ilgili birimlerce "Sözlü Sınav Sonuç Ekranı"na işlenecek ve sözlü sınav sonuçları 3 Eylül 2015 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.

İtirazlar, başvuru tarihinden itibaren en geç beş gün içinde sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar en geç beş gün içinde ilgililere bildirilecek. Sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan alan adaylar, 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda Tercih Formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu tercih edebilecek.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." veya "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Atamalar 21 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecek: Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler, Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet), Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,
Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi."

MEB, dershanelerden şu branşlarda da alım yapacak:
"Aile ve Tüketici Hizmetleri, Bahçecilik, Denizcilik\Gemi Makineleri, Denizcilik\ Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı, Eğlence Hizmetleri, Gemi Yapımı\Çelik Yapımı, Gemi Yapımı\ Tekne ve Yat Yapımı, Makine Teknikeri\ Makine Mode, Matbaa, Pazarlama ve Perakende, Radyo-Televizyon, Raylı Sistemler Teknikeri\Raylı Sistemler Makine, Seramik ve Cam Teknolojisi, Tarım Teknikeri\Bahçe Peyzaj, Tekstil Teknolojisi\Trikotaj, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Uçak Bakım\Uçak Gövde-Motor, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri" CİHAN
<< Önceki Haber MEB, dershanelerden 'Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni' alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER