Yenimahalle'de ilk iftar Susuz'da verildi

Yenimahalle'de ilk iftar Susuz'da verildi

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, her ramazan olduğu gibi mahalle iftarlarında vatandaşları bereketli sofralarda buluşturuyor. Bu yıl ilk durak Susuz oldu. Dualar ve ilahiler eşliğinde oruç açan vatandaşlar, iftardan sonra düzenlenen ramazan programlarıyla renkli bir akşam geçirdi.

Susuz Kapalı Pazaryeri'nde, yaklaşık bin kişinin aynı anda iftar etmesine imkan sağlayacak sofralar kuruldu. Yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Erhan Aras da katıldı. Vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Başkan Yaşar, iftar sofralarının birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi. Yaşar, "Tüm Müslüman âleminin ramazan ayını kutluyorum. Okunan duaların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Sevgi, kardeşlik, paylaşım ayı olan ramazan, dilerim birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirir, kırgınlıklar son bulur." dedi. Susuz'un son altı yılda belediye hizmetleriyle büyük mesafe katettiğini de belirterek, önümüzdeki yıl bir kültür merkezinin temelinin atılacağını duyurdu.

İftardan önce Esat Aydoğan ve Fazlı Çoban ilahiler seslendirdi, Kur'ân okudu. Ezanla birlikte dualarla oruç açan vatandaşlar mercimek çorbası, çiftlik kebabı, soslu makarna, yoğurt ve şekerpare tatlısından oluşan menüyle iftar etti. Susuzlular, iftarden sonra yapılan etkinliklerle de keyifli bir akşam yaşadı. Kukla ve ortaoyunu gösterileri, macuncular, şerbetçiler, dondurmacılar, pamuk şekerciler ve çeşitli oyuncakların bulunduğu stantlar yüzleri güldürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'de ilk iftar Susuz'da verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER