12 Dev Adam sayesinde 50 bin

12 Dev Adam sayesinde 50 bin çocuk basketbolla tanıştı -Türkiyede 2001 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası ile ortaya çıkan 12 Dev Adam markası sayesinde aynı isimle kurulan okullarda 50 bin çocuk basketbolla tanıştı -Basketbo


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer- Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 11 yıldır yürütülen 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) projesiyle, 50 bin çocuk basketbolla tanıştı.
     Türkiye Basketbol Federasyonu 12 DABO sorumlusu Samer Şenbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolun tüm Türkiyede uygulanması, bilinmesi ve popülaritesinin artması için altyapı çalışmalarını yürüttükleri söyledi.
     Şenbayrak, 2001 yılında Türkiyede yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonasında, A Milli Erkek Basketbol takımının Avrupa ikincisi olmasıyla, 12 Dev Adam markasının oluştuğunu ifade ederek, Bu markanın oluşmasıyla 2002 yılında başlatılan 12 DABO projesiyle basketbolun ilgi görmesi sağlandı. Kuruluşundan beri 50 bin çocuğumuzu basketbol topuyla buluşturduk. Proje kapsamında sadece basketbolcu yetiştirmekle kalmadık, geleceğin hakemleri, spor adamları ve bilinçli seyirci de oluşturduk şeklinde konuştu.
    
     -Milli takıma kadar yükselme imkanı var
    
     Şenbayrak, 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak 2 yılda bir, ülke çapında yaptıkları basketbol taramalarında, milli takım antrenörleri eşliğinde 7-12 yaş arasındaki çocuklara antrenmanlar yaptırdıklarını anlattı.
     Aralarında keşfedilmeye açık çocukları basketbola kazandırdıklarını vurgulayan Şenbayrak, şunları kaydetti:
     Türkiye coğrafyasını 6 bölgeye ayırıyoruz. İller kendi aralarındaki maçları oynuyorlar, daha sonra bölge grup müsabakaları ve daha sonra ise Anadolu şampiyonaları yapılıyor. Basketbolun yapıldığı illerdeki çocuklarımız 25e yakın maç yaparak, Türkiye şampiyonasına gelmiş oluyor. Federasyonumuz büyük illerde yapılan bu müsabakalarının aynılarını, Anadoluda da yapmış oluyor. Büyük şehirlerde sunulan altyapı hizmetiyle, ülkemizin en ücra kösesindeki hizmet bir nebze aynı oluyor.
     Şenbayrak, eskiden sporcuların mili takıma seçilmesinin büyük bir ayrıcalık olduğunu ve bunların genellikle büyük şehirlerden seçildiğini ifade ederek, Bu fırsat eşitliği sayesinde sporcu Iğdırda da olsa, Edirnede de olsa basketbol taramalarıyla milli takıma kadar yükselme imkanı var diye konuştu.
    
     -Enes Kanter, Vandaki 12 DABOda yetişti
    
     Basketbol yorumcusu İsmet Badem ise Türkiyenin dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden olduğunu, Türkiyede basketbol adına önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çekti.
     NBAde başarılı Türk sporcularının bulunduğunu vurgulayan Badem, Bunun devamını getirebilmek için yeni oyuncular, yeni Hidayetler, Enes Kanterler yetiştirmemiz lazım. Bunun için topyekun seferberlik yapmalıyız. Enes Kanter, Vandaki 12 DABOda yetişti. Türkiyedeki bir çok oyuncu bu okullarda yetişti. Türkiyede eğitimle sporun aynı anda yürümesi lazım. Türkiyenin büyük adımlar atması lazım ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 12 Dev Adam sayesinde 50 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER