20. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliği

20. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliği -Ankara Baro Başkanı Feyzioğlu: Bütün darbelere karşıyım. Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı silmemiz gerekiyor


DÜZCE (A.A) - Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, bütün darbelere karşı olduğunu belirterek, Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı silmemiz gerekiyor dedi.
     Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneğince (ADD) belediye toplantı salonunda düzenlenen 20. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliğinde konuşan Feyzioğlu, siyasete bulaşmayan ordunun daima güçlü kalacağını savundu.
     Askerin siyaseti hiçbir şekilde yönlendiremeyeceğini öne süren Feyzioğlu, Atatürkün milli mücadelede yaptığı ilk şey, apoletleri çıkarmak, kongreleri başlatmak ve meydana sandığı koymak olmuştur. Asker olarak değil, milli mücadelenin bir ferdi olarak mücadeleyi başlatmıştır ifadelerini kullandı.
     Feyzioğlu, bütün darbelere karşı olduğunu ifade ederek, Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı silmemiz gerekiyor. Biz demokrasiyi bir başka kurumdan güç alarak korumamalıyız. Kendimiz korumalıyız. Kitleler ve örgütlü toplum olarak sahiplenmeliyiz diye konuştu.
     Türkiyede hukuk ve demokrasi sorunu olduğunu ileri süren Feyzioğlu, bu sorunun günden güne artış gösterdiğini savundu.
     Feyzioğlu, Önümüzdeki süreçte Yeni Anayasa tartışmaları, Başkanlık Sistemi ve Avukatlık Kanunu gibi konular gündeme gelecek. Bu süreç hayati bir öneme sahip. Bu nedenle mayıs ayında yapılacak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına adaylığımı Akçakocada resmi olarak açıklıyorum şeklinde konuştu.
     Akçakoca ADD Başkanı Zekeriya Yanmaz, Feyzioğluna katkılarından dolayı plaket verdi.
     Batı Karadeniz ADD Bölge Başkanı Prof. Dr. Zuhal Özen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantı, sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 20. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER