2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına doğru

2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına doğru -Erzincan Valisi Yenigün: Önümüzdeki yıl dünya şampiyonası burada yapılacak, dünya çapındaki spor aktivitesinin ilimizde yapılacak olması önem taşıyor


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Valisi Selman Yenigün, 2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının Erzincanda yapılacak olmasının önem taşıdığını söyledi.
     Vali Yenigün, Rusya ve İranı dünya şampiyonasında temsil edecek sporcuları belirlemek için Erzincandaki 2 bin 30 rakımlı Keşiş Dağlarında düzenlenen yarışları izlemek üzere Çakırman mevkisine geldi.
     Rusya ve İrandan sporcuların yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Japonya ve Fransadan yamaç paraşütçülerin de katılımıyla 22 Eylülde başlayan yarışların son etabının startını telsizle İngilizce veren Yenigün, yarışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu uluslararası yarışın Rusyanın organizesinde, Türkiyedeki yamaç paraşütü yetkililerinin desteğiyle düzenlendiğini söyledi.
     Erzincanın yamaç paraşütü, rafting gibi doğa sporları için uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Yenigün, Bu nitelikli ve her yerde yapılamayan spor branşlarının ilimizde her geçen gün daha gelişerek, daha genişleyerek, büyüyerek yapıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıl dünya şampiyonası burada yapılacak. Dünya çapındaki spor aktivitesinin ilimizde yapılacak olması önem taşıyor dedi.
    
     -Yarışlar renkli görüntülere sahne oldu-
    
     Rusyadan 60, İrandan 15, Japonyadan 3, Fransadan 4, Azerbaycandan 2 ve Türkiyeden 16 sporcunun katılımıyla 22 Eylülden itibaren devam eden yarışlar, renkli görüntülere sahne oldu.
     Günlük ortalama 80-120 kilometrelik bir mesafede uçuş yapan sporcular, belirlenen noktalara ulaşarak puan topladı. Rusya ve İranın dünya şampiyonası kadrosunu belirlediği yarışta, tüm ülkelerin sporcuları elde ettikleri puanlarla dünya sıralamasındaki yerlerini belirledi.
     Erkekler kategorisinde Rusyadan Sergey Yatyshevin 993 puanla birinci, Türkiyeden Murat Çiftçinin 837 puanla ikinci ve Rusyadan Yury Mishaninin 783 puanla üçüncü olduğu yarışlarda, bayanlarda Rusyadan Daria Krasnova 3 bin 58 puanla birinci, Japonyadan Yuki Safo 2 bin 436 puanla ikinci ve aynı ülkeden Emi Igawa 2 bin 295 puanla üçüncü sırada yer aldı.
     Genel klasmanda ise Rusyadan Sergey Latyshev topladığı 3 bin 569 puanla birinci, Yury Mishanin 3 bin 172 puanla ikinci ve Türkiyeden Murat Çiftçi 3 bin 159 puanla üçüncü oldu.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER