3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Aile ve Sosyal Politikalar Bayburt İl Müdürü Pala: Toplumların gelişmişliği engellisine verdiği haklar ve değer ile ölçülür


BAYBURT (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bayburt İl Müdürü Hayrettin Pala, Toplumların gelişmişliği engellisine verdiği haklar ve değer ile ölçülür dedi.
     Hayrettin Pala, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli bireylerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmesi için çeşitli hizmet alanları oluşturulduğunu belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulması ile engellilik alanındaki hizmetlerin büyük oranda hız kazandığını ve alan taraması yapılarak engelliler tespit edilip hizmetlerin sunum odaklı olması konusunda önemli kolaylıklar sağlandığını ifade eden Pala, mesajında şunları kaydetti:
     Bu kapsamda Bayburtta bin 135 engelli ve bakıma muhtaç bireye yönelik alan taraması veya müracaat sonucunda ziyaret gerçekleştirilmiştir. Halen 570 engelliye evde bakım hizmeti verilerek, bakımını sağlayan ailelerine bir aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılmaktadır. Müdürlüğümüze yapılan müracaat ve tespitler aynı ayda hızlı ve etkin bir biçimde sonuçlandırılmaktadır. Yine müdürlüğümüzü diğer illerle kıyasladığımızda, ilimizde evde bakım hizmeti almak için sırada bekleyen aile bulunmamaktadır. Ailenin bütünlüğünün sürdürülmesinde etkin bir rol oynayan evde bakım hizmetimizle engellilerimizin içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımları sağlanmaktadır
     Pala, tüm destek programlarına rağmen ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engellileri ise bakım ve rehabilitasyon merkezlerine gönderdiklerini anlatarak, Toplumların gelişmişliği engellisine verdiği haklar ve değer ile ölçülür. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde korunmasını, bakımını sağlamak, becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir dedi.
     Bu görevi yerine getirirken en büyük desteklerinin milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip toplum olduğunu söyleyen Pala, Dünya Engelliler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER