3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Beyazay Derneği Osmaniye Şubesi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen futbol maçında, görme engelli futbolcular, gözlerine bant takan polislerden oluşan takımı 5-1 ma


OSMANİYE (A.A) - Beyazay Derneği Osmaniye Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen futbol maçında, görme engelli futbolcular, gözlerine bant takan polislerden oluşan takımı 5-1 mağlup etti.
     Çenet Kardeşler Spor Tesislerinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Başlama vuruşunu gözüne siyah bant takan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrahın yaptığı maçta, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde (TDP) görevli polislerinden oluşan takım da gözlerine siyah bant takarak oynadı.
     İçerisinde zil bulunan topla 10ar dakika iki devre oynan maç, görme engellilerin 5-1 galibiyetiyle sona erdi.
     Vali Cerrah, burada yaptığı açıklamada, gözüne siyah bant takıldıktan sonra görme engelli vatandaşların ne kadar çok zorluk çektiğini anladığını belirterek, Görme engelli çocuklarımızın ne kadar rahat topun peşinden koştuklarını gördük. Ancak görme engeli olmayan polislerimiz top sürmeyi bırakın, topu yakalayamıyorlar bile. Ne kadar zorluk çektiklerini anlıyoruz. İster görme engelli, ister duyma engelli veya diğer uzuvların hangisinde engel varsa onlara bizim gibi kişilerin mutlaka yardımcı olmamız gerekli. Bu çocuklarımızı, gençlerimizi mutlaka hayata kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum ve engellilerle daha çok ilgilenmemiz gerektiğine inanıyorum diye konuştu.
     AK Parti Milletvekili Suat Önal ise Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devletin milletine sahip çıktığını görüyorum. Arkadaşlarımız engellilerin yerine kendini koyabiliyorlar engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmakla beraber zihinlerdeki engelleri de kaldıralım dedi.
     Osmaniye Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Pamuk da engelli olmanın önlenmesi için eğitim ve tedbirlerin alınmasında ısrarcı ve takipçi olunması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Sağlık teşkilatı, emniyet güçlerimizin tavsiye ve kurallarına uyalım, onlara her konuda yardımcı olalım. Aslında mutlu olmak için engelli olsun olmasın herkesin kendisinden kötü durumda olan insanlara bakarak şükretmesi gerekiyor. Engelli kardeşlerimiz bilmelidir ki artık devir değişti. Toplumun her yerinde her makamında ülkemize hizmet edebileceği her vazifede sizler de varsınız. Lütfen evinde oturan ve devletin haberi olmayan arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı uyaralım, yardımcı olalım.
     Programda Vali Cerraha üzerinde adının yazılı olduğu forma hediye edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER