3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru

3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru -Vali Saran: -Daha canlı, daha fazla sayıda yabancı filmin katıldığı bir festival düzenleyeceğiz


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Ulvi Saran, kentte bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Festivaline Bosna Hersek, Güney Kore, Çin ve İrandan filmlerin katılmasını beklediklerini bildirdi.
     Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek film festivali hakkında bilgi verdi. Bu festivalle, Türkiyede kültür ve sanat etkinliklerini sadece belli yerlere mahsus çalışmalar olmaktan çıkarıp, Malatya bölgesinde de yerleştirmeye çalıştıklarını anlatan Saran, bölgenin kültür ve sanat açısından cazibe noktası olması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Önceki festivallerin hem Türkiye gündeminde hem de uluslararası gündemde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Saran, geçen sene festivale 130 civarında film katıldığını anımsatarak, bu yıl sayıyı 150ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Festivale bu yıl daha çok filmin katılmasını, farklı ülkelerden yarışmacıların ve katılımcıların kente gelmesini beklediklerini anlatan Saran, Bu yıl Osmanlı İmparatorluğunun izlerinin bulunduğu Balkanlardan, Bosna Hersekten hem yönetmen hem de çok sayıda film ile Güney Kore, Çin ve İrandan da filmlerin gelmesini bekliyoruz. Dolayısıyla daha canlı, daha fazla sayıda yabancı filmin katıldığı bir film festivali düzenleyeceğiz diye konuştu.
     Bu yılki programın daha yerleşmiş ve ayağı yere basan bir festival olacağına dikkati çeken Saran, festivalin pek çok yeni kısa film yapımcısına ve kendini göstermek isteyen insanlara imkan sağlayacağını ayrıca kentin imajının ve marka değerinin yükselmesi adına da önemli olduğunu belirtti.
     Malatya Film Festivalinin, standartları, kapsamı ve içeriği itibariyle Türkiyede en esaslı 3 film festivalinden biri olduğunu dile getiren Saran, festivalde milli sinema akımının öncüsü merhum yönetmen ve yapımcı Yücel Çakmaklı adına bir bölüm düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
    
     -Malatyada sinema platosu kurulması çalışmaları-
    
     Kentte sinema çekimleri için bir plato kurulması çalışmalarına da değinen Saran, konuyla ilgili temasta oldukları bazı şirketler bulunduğunu belirterek, Bunların devlet eliyle kurulması, işletilmesi doğru değil. Devlet ancak teşvik edeci olur, bir alan tahsis eder. Bizim de bu konuda yaptığımız bazı çalışmalar var, araştırmalar var. Bazı şirketlerle temas halindeyiz. İlgilenenler var ama henüz netleşen bir şey yok. Ama kurulduğu zaman bu yönüyle de bölgenin gelişimine katkı sunacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER