3. Ulusal Bilişim Kongresi

3. Ulusal Bilişim Kongresi -Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü tarafından 3. Ulusal Bilişim Kongresi düzenlenecek


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü tarafından Ulusal Bilişim Kongresinin üçüncüsü gerçekleştirilecek.
     Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü Başkanı Ahmet Yasir Danacı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin destek ve himayelerinde bu yıl 26 -27 Nisan 2013 tarihlerinde "Kırılma Noktası" ana teması ile 3. Ulusal Bilişim Kongresinin düzenleneceğini söyledi.
     Türkiyenin 2023 hedefleri arasında kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar seviyelerine çıkmasının hedeflendiğini belirten Danacı, şunları kaydetti:
     "2023 hedeflerine girdi maliyetleri düşük, çıktısı büyük olan, katma değeri yüksek ve öncelikli sektörler sayesinde çok hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmamızı kolaylaştıracak en büyük çarpan etkene sahip olan sektörler arasında Bilişim Sektörünün de olacağı kanaatindeyiz. Türkiyenin örnek şehirleri arasında gösterilen güzide şehrimiz Kayseri, bir yandan muhteşem görkemi ile Erciyes Dağı sayesinde turizmi, bir yandan belediyecilik ve sosyo kültürel faaliyetleri, mükemmel şehir altyapısı ile birçok dünya şehrinin örnek aldığı kentlerden biriyiz. Bu şehir neden Bilişim üssü olmasın- Neden Bilim yuvasına dönüşmesin- Bu gibi kongreler ve bilinçlendirme faaliyetleri ile şehrimize teknolojideki son trendleri ve dünyanın teknolojide nereye gittiğini anlatmak, konuşmacılarımız vasıtası ile Kayserinin öncelikli olarak akademisyenleri, iş adamları ve öğrencilerini bilinçlendirmeyi üzerimize bir vazife olarak gördük ve görmeye devam edeceğiz."
     Danacı, kongreye çok sayıda akademisyenin konuşmacı olarak katılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 3. Ulusal Bilişim Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER