6. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği

6. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği başladı -Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şenliğe katıldı


RİZE (A.A) - Rizede bu yıl altıncısı düzenlenen Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliğinde renkli görüntüler oluştu. Şenliğe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.
     Çamlıhemşinin turizm merkezi Ayder Yaylasında, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince düzenlenen şenlikte yerel sanatçılar konser verdi, karda rafting yapıldı. Şenliğe Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.
     Kar yağışına rağmen bazı vatandaşlar mangal yaparak ve horon oynayarak şenliğin tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar naylon ya da otomobil lastikleriyle kaymaya çalıştı. Naylon ve şambrellerle kayanların çarpıştığı bir kazada ise 3 kişi hafif yaralandı. Yaralılara alandaki sağlık görevlileri müdahale etti.
     Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, Ayder Yaylasının Davostan 500 kat daha değerli olduğunu, bu kıymetin bilinmediğini belirtti.
     Türkiyenin doğusu ve batısı ile çok güzel olduğunu ifade eden Sarıgül, Allahım inşallah ilerde bana bir imkan verirse Ayderi daha ileri taşımak için çabalayacağız. Her şey oy değildir. Oy için burada değilim. Burada siyasi amacım yok. Bu koltukların gözü çıksın. Her şey koltuk değildir. Koltukları korumak yerine Karadenizin güzelliklerini koruyalım dedi.
     Ayderin hem yaz hem de kış turizmi ile dünyayla buluşturulması gerektiğini dile getiren Sarıgül, Almanya ve İsviçreye çok sayıda yerli turist gittiğini, aynı tesislerin Türkiyede, Ayderde yapılması gerektiğini, yurt dışından Aydere turist getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Çare Sarıgül şeklinde sloganların atılması üzerine Sarıgül, her şeyin bir çaresi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     Vakti, saati geldiğinde yapılması gereken çok büyük bir demokratik buluşmayı gerçekleştirmek lazım. Ötekisi olmayan, emeğin hakkını koruyan bir çalışmayı yürütmek lazım. Bana Sarıgül nereye gidecek diye soruyorlar. Şunu bilmenizi isterim ki Türkiye Demokratik Hareketi koltuğun peşinde koşan değil, laik ve demokratik bir Türkiyenin peşinde koşan bir harekettir. Örfünü, geleneklerini, töresini koruyan bir hareket. Bayrağından, toprağından, ulusal birliğinden ayrılmayan bir hareket.
     Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği kapsamında yarın en büyük kardan adam yapma yarışması yapılacak.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Zafer Sel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 6. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER