7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor

7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları -Alp ve kuzey disiplini kayak yarışlarına Erzurumlu sporcular damga vurdu


ERZURUM (A.A) - Bitliste düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunlarında alp ve kuzey disiplini kayak yarışlarına Erzurumlu sporcular damga vurdu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bitlisin ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Kış Oyunlarında kayaklı koşu ve alp disiplininde Erzurum ekibinin, takım birinciliklerini rakiplerine kaptırmadığı belirtildi.
     Çiftkaya Kayak Merkezi ile Bitlis-Tatvan Karayolundaki El-Aman Hanı mevkisinde düzenlenen yarışlara, 14 ilden 188 sporcu, 100 antrenör ve yöneticinin katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     3 gün süren yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Çift Kayak Merkezinde düzenlenen alp disiplini yarışlarında çocuk 1 erkeklerde Erzurumdan Kerem Timur, çocuk 1 kızlarda Erzurumdan Sıla Kara, çocuk 2 erkeklerde Erzurumdan Mehmet Enes Limon, çocuk 2 kızlarda ise Erzurumdan Ece İs birinciliği elde etti. El-Aman Hanı mevkisinde yapılan kuzey disiplini (kayaklı koşu) dalında ise çocuk kızlarda Hakkariden Nazlıcan Düzce, çocuk erkeklerde Erzurumdan Orhan Zegerek, yıldız kızlarda Ağrıdan Zozan Malkoç, yıldız erkeklerde Adem Bartan birinciliği elde etti.
     Açıklamada, yarışlar sonucunda genel klasmanda il bazında birinciliği Erzurumun, ikinciliği Bingölün, üçüncülüğü de Bitlisin aldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER