7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve

7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali sergi açılışlarıyla başladı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 4. Fotomaraton 2011 Ödülleri ve Reha Bilirin Birkaç Yüzyıllık Tahmiste Birkaç Yüz adlı fotoğraf sergileriyle açılışı yapılan festivalin çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirilen 6. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Gaziantep tarihi, mimarisi ve festival fotoğrafçılığı adı altında iki bölümden oluşan 4. Fotomaraton Yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 47 eser, Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Gaziantepin tarihi ve kültürel mirasının sergilendiği ikinci sergi ise Bayazhanda açıldı. Sergide fotoğraf sanatçısı Reha Bilirin objektifinden yansıyan Birkaç Yüzyıllık Tahmiste Birkaç Yüz adlı fotoğraflar yer aldı.
     Serginin açılışında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, belediyenin şehrimizde kültürel anlamda yaptığı faaliyetlerin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.
     Gaziantep bir sanayi şehri ancak bir yandan da turizm şehri olduğunu vurgulayan Bakbak, Bu konuda Başkanımızın çok büyük emek ve katkıları var. Kendisine çok teşekkür ediyorum dedi.
     Sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sanatçı Reha Bilir, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER