81 İlde 81 Orman projesi

81 İlde 81 Orman projesi -İş Bankasının 69. ormanı Ağrıya kuruldu


AĞRI (A.A) - Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılında başlatılan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğince yürütülen 81 İlde 81 Orman projesinin 69. ormanı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde kuruldu.
     Üniversite yerleşkesinde düzenlen törende konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, proje sayesinde üniversitenin yerleşkesinde bulunan 20 hektarlık ormanlık alanına 9 bin adet farklı türden fidanın dikildiğini söyledi.
     Üniversitenin ağaçlandırma konusunda çok ciddi mesafeler kat ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Aslan, Ağrıda yaşayan insanların, Ağrıda da ağacın, meyvenin çeşitlerinin olabileceğinin farkındalığını oluşturmaya çalıştık. Çok şükür bunu nispeten başardık. İş Bankası gibi değerli kuruluşların ve valiliğimiz ile diğer kurumların yardımıyla üniversitemizde 40 binin üzerinde ağaç var. Özellikle Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden ağaçlandırmanın hız kesmeden devam etmesini istirham ediyorum dedi.
     Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de ağaçlandırma projelerinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğince Aralık 2008den bu yana devam ettiğini anımsattı.
     Türkiyenin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan 81 İlde 81 Orman projesi kapsamında Ağrıda İş Bankası Ormanı oluşturduklarını anlatan Özince, şunları kaydetti:
     Ormanlarımızı korursak, toprağımızı, havamızı, suyumuzu, bitkilerimizi, hayvanlarımızı ve kendimizi korumuş olacağız. Topraklarımızın üçte ikisi su ve rüzgar erozyonunun etkisi altındadır. Hepimizin ortak geleceği için yapacağımız en iyi şeylerden biri fidan dikmektir. Bugüne kadar 68 ilde 22 farklı türde 1 milyon 750 binden fazla fidanın bakımı 5 yıl boyunca sürdürülecek, kuruyan fidanların yerine yenileri dikilecek. 69. ormanımızı da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde yaptık. Bu vesileyle Ağrıda İş Bankası olarak bir ormanlık alan kurduk. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz
     Konuşmaların ardından, protokol ve katılımcılar tarafından fidan dikimi yapıldı.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman/Sagip Sezginer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 81 İlde 81 Orman projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER