Ağrı Dağı Kış Tırmanışı tamamlandı

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı tamamlandı -Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından yapılan kış tırmanışında 9 dağcı, soğuk hava ve fırtınaya rağmen 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye çıktı


AĞRI (A.A) - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Ağrı Dağına yapılan kış tırmanışında 9 dağcı, soğuk hava ve fırtınaya rağmen, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirveye çıktı.
     TDF tarafından düzenlenen dağcılık eğitimleri kapsamında 7 Şubatta, Türkiyenin en yüksek dağı Ağrı Dağına tırmanmaya başlayan 9 dağcı, tırmanışlarını tamamlayarak Doğubayazıt ilçesine döndü.
     Organizasyon kurulu üyesi Korkut Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 dağcının katıldığı tırmanışın başarıyla tamamlandığını söyledi.
     İlk kampı 2 bin 400 metre rakımda yaptıklarını belirten Güven, şöyle konuştu:
     Birinci gün 2 bin 400 rakıma çıktık ve burası ilk kamp yerimiz oldu. İkinci gün 3 bin 400, üçüncü gün ise 4 bin 200 rakıma çıkarak burada kamp kurduk. Tırmanışın son gününde 5 bin 137 metre yüksekliğindeki beyaza bürünen zirvede, Türk bayrağımızı açtık. Federasyonumuzun eğitmen ve sporcularından oluşan ekibin tırmanışında, ilk 3 gün hava çok güzeldi. Fakat 4 bin 200 rakımından sonra buz ve kar bizi çok zorladı. Tırmanışa katılan dağcıların arasında en yaşlısı bendim. Benim yaşım 59 ve en genç dağcı ise Kuşadasından tırmanışa katılan 17 yaşındaki Aslı Alkış oldu.
     Aslı Alkış ise Ağrı Dağına tırmanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Alkış, tırmanışa katılmasına izin veren ailesine teşekkür ederek, Benim için çok iyi bir tecrübe oldu. Ağrı Dağına tırmanmaktan dolayı çok mutluyum. Ağrıya ilk kez geldim ve bana bu fırsatı tanıyan hocalarıma da teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ağrı Dağı Kış Tırmanışı tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER