Ali Emiri Efendiye Saygı Günleri

Ali Emiri Efendiye Saygı Günleri -Kaşgarlı Mahmudun Divanü Lügatit Türk isimli eserini Türk kültür hayatına kazandıran Ali Emiri Efendi Elazığda anıldı (Görüntülü-Fotoğraflı)


ELAZIĞ (A.A) - Kaşgarlı Mahmudun Divanü Lügatit Türk isimli eserini Türk kültür hayatına kazandıran Ali Emiri Efendi, Elazığda anıldı.
     Elazığ ve Diyarbakır valiliklerinin himayesinde gerçekleştirilen Ali Emiri Efendiye Saygı Günleri etkinliği kapsamında Ali Emiri Efendiye Saygı Gecesi düzenlendi.
     Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gecede, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Müstakil Alimler Birliği ve Nizami Edebiyat Enstitüsü Alimler Birliği tarafından Azerbaycan Edebiyatının dostu diplomasına layık görülen Vali Muammer Erola diplomasını Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Fuzuli El Yazmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Paşa Kerimov verdi.
     Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Elazığ ve Diyarbakır valiliklerinin Ali Emiri Efendiye göstermiş oldukları vefanın gönülden alkışlanacak bir davranış olduğunu söyledi.
     Kabaklı, Ali Emiri Efendinin Kaşgarlı Mahmudun Divanü Lügatit Türk isimli eserini Türk kültür hayatına kazandırdığı gibi Osmanlı İmparatorluğunun memur olarak vazifelendirdiği, gönderdiği her yere seve seve gidip topladığı paha biçilmez kitapları; 16 bin ciltlik yazma eserler halinde kendi kurduğu Millet Yazma Eser Kütüphanesine bağışladığını anlattı.
     Konuşmaların ardından TRT Diyarbakır Radyosu Mahalli İcra Topluluğu ve Elazığlı mahalli şarkıcılar Diyarbakır ve Harput türkülerini seslendirdi.
     Etkinliğe Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Millet Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı, Türkiye ve Azerbaycandan edebiyatçı, yazar, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk - Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ali Emiri Efendiye Saygı Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER