Alman askerlerinin şikayetçi olduğu iddiası

Alman askerlerinin şikayetçi olduğu iddiası -Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Kossendey: -Almanyada basında çıkan bazı şaşırtıcı haberler var. Lütfen, hiçbir şekilde onlara itibar etmeyiniz -Kahramanmaraş Valisi Kocatepe:


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey, Alman askerlerinin şikayetçi olduğu iddialarına ilişkin, Almanyada basında çıkan bazı şaşırtıcı haberler var. Lütfen, hiçbir şekilde onlara itibar etmeyiniz dedi.
     Kossendey ve beraberindeki 7 kişilik heyet, Türkiyenin NATOdan talep ettiği patriot hava savunma sisteminin yerleştirildiği Gazi Kışlasındaki incelemenin ardından Vali Şükrü Kocatepeyi ziyaret etti. Kossendey, burada, Alman askerlerinin şikayetçi olduğu şeklinde çıkan haberlere değindi.
     İlk etapta bazı sorun ve zorlukların çıkmış olabileceğini vurgulayan Kossendey, şunları kaydetti:
     Özellikle vurgulamak istediğim bir konu var. Almanyada basında çıkan bazı şaşırtıcı haberler var. Lütfen, hiçbir şekilde onlara itibar etmeyiniz. Alman askerleri olması gerektiği gibi kendisini burada çok iyi hissetmektedir. Her şeyden önce askerlerimiz buraya tatile gelmediler. Harekatta bulunmaktadırlar. Harekatta olduğu zaman askerin evindeki rahatı bulamayacağı aşikardır. Elbette görevlerinin yanı sıra buradaki kültürel ve tarihi zenginlikleri de tanımak isterler. Bu tip imkanlar zaman zaman verilirse hoş olur diye düşünüyorum.
    
     -Memnun ayrılacaklarını düşünüyorum-
    
     Vali Kocatepe ise Alman askerlerin ilk geldikleri günden itibaren Kahramanmaraş halkının son derece misafirperver ve insan sevgisiyle dolu olduğunu ifade ettikleri hatırlattı.
     Askerlerin her türlü fiziki ortama alışık olması gerektiğine işaret eden Kocatepe, Bizim askerimiz bugüne kadar Alman askerlerinin kaldığı otellerin lobilisinde çay bile içmediler. Misafirimiz olduğu için biz onlara şans da tanıyoruz. Kışla içerisinde eksiklikler olabilir ama orası Kahramanmaraşın dışında olan bir yer. Arkadaşlarımızın buradan ayrılırken memnun ayrılacağını düşünüyorum. Alman askerleri bizim misafirimiz diye konuştu.
     Alman askerlerinin kentin tarihi ve turistik yerlerini gezmesinde herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Kocatepe, hatanın farkına varılmasını da centilmenlik olarak değerlendirdi.
     Kocatepe, ziyaret anısına Kossendeye bakır tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Alman askerlerinin şikayetçi olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER