Ankarada Astana Günleri yarın başlıyor

Ankarada Astana Günleri yarın başlıyor


ANKARA (A.A) - Ankarada Astana Günleri etkinlikleri, yarın Kazakistanın başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyetin Ankaraya gelişiyle başlayacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Astanada gerçekleştirilen Ankara Günleri kutlamalarının ardından, bu yıl da başkentte Astana Günleri düzenlenecek.
     6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kutlamaları kapsamında kültürel, sanatsal ve ekonomik işbirliği yönü olan çeşitli etkinlikler yer alacak.
     Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyet, Ankaradaki ziyaretler kapsamında Büyükşehir Belediyesinin proje alanlarını gezecek, ATO Kongre Merkezinde ve Gençlik Parkında çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı etkinliklerle kültürlerini tanıtacak.
     Konuk heyet, ilk olarak 7 Eylül Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeki makamında ziyaret edecek. Başkan Gökçek ve Vali Tasmagambetov iki kardeş başkent arasında Dostluk ve İşbirliği Protokolünü imzalayacak.
     Kutlamalar kapsamındaki son etkinlik ise Gençlik Parkında, başkentlilerin katılacağı gala programı olacak. Kazak sanat grupları ve ünlü sanatçılar sahne alacağı programda, Kazakistan eğlenceleri Ankaraya taşınacak.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankarada Astana Günleri yarın başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER