Arabasız Hayat, Bisiklet ile Ne Rahat

Arabasız Hayat, Bisiklet ile Ne Rahat -Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 23 Eylülde bisiklet etkinliği düzenleyecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 23 Eylülde Arabasız Hayat, Bisiklet ile Ne Rahat sloganıyla, bisiklet etkinliği düzenleyecek.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Müdürü Hamza Yıldız etkinliğin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftasında, Doğru Yönde Hareket Teması kapsamında, Arabasız Hayat, Bisiklet ile ne Rahat adı altında düzenleneceğini duyurdu.
     Yıldız, etkinliğin amacının, çevre kirliliğini, karbon salınımını (egzoz kirliliği) ve gürültüyü azaltma, trafiği kent merkezinde hafifletme, park problemini azaltma, kısa ve orta mesafede ulaşımın rahat sağlanabilmesi olduğunu bildirdi.
     Atatürk stadyumu açık tribün girişlerinde saat 10.00da başlayacak olan bisiklet turunun, Atatürk Caddesi (Gar tarafına), TÜLOMSAŞ önü, Vali A.Fuat Güven Caddesi, Atatürk Bulvarı, Akarbaşı Kavşağından tekrar Atatürk Caddesi ve stadyum önünde sonlanacağını kaydeden Yıldız, Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için tüm Eskişehirlileri bu etkinliğe davet ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Arabasız Hayat, Bisiklet ile Ne Rahat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER