Aydın Kestanesi tescil başvurusuna yapılan itiraz

Aydın Kestanesi tescil başvurusuna yapılan itiraz -Nazilli Ticaret Odası Başkanı Pirinç: Ezine peynirine nasıl Çanakkale Peyniri denmiyorsa kestane de Nazilli Kestanesi adıyla tescil edilmeli


AYDIN (A.A) - Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Aydın Kestanesi coğrafi işaret tescil başvurusuna itirazlarında haklı olduklarını, tescilin Nazilli Kestanesi diye yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.
     Pirinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, konunun Aydın-Nazilli çekişmesi şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini, itirazlarında haklı olduklarını ve bu konuda çekincelerinin bulunmadığını söyledi.
     Türkiyedeki üretilen toplam 60 bin ton kestanenin yüzde 45inin Nazilliden olduğunu anlatan Pirinç, Aydının ilk kestane şekeri fabrikasının da Nazillide açıldığını ifade etti.
     Pirinç, coğrafi tescilin Nazilli Kestanesi şeklinde olmasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Coğrafi İşaret tescili, idari tescil değildir. Ezine peynirine nasıl Çanakkale Peyniri denmiyorsa kestane de ağırlıklı olarak Nazilli ve köylerinde yetiştirildiğinden coğrafi işaret mevzuatına uygun olarak Nazilli Kestanesi adıyla tescil edilmelidir. Üyelerimize karşı olan sorumluluğumuz gereği sadece kestane değil, Nazilli ve bu bölgeye özgü diğer ürünlerimiz için de coğrafi işaret çalışmalarımız devam etmektedir.
     Nazilli Ticaret Odası olarak kurumsal işbirliğine önem verdiklerini dile getiren Pirinç, Bu çalışmalarımızda yanlış anlaşılmaları telafi etmeye hazırız. Aydın-Nazilli çekişmesi diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Biz burada bölge menfaatlerini düşünüyoruz. Her zaman işbirliği ve güç birliği ile sorunlar aşılmıştır dedi.
     Pirinç, Türk Patent Enstitüsünün vereceği karara saygılı olacaklarını da dile getirdi.
     Nazilli Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsasının Türk Patent Enstitüsüne yaptığı Aydın Kestanesi coğrafi işaret tescil başvurusuna itiraz ederek süreci durdurmuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Aydın Kestanesi tescil başvurusuna yapılan itiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER