Belediyecilikte Model Şehir ve Markalaşma paneli

Belediyecilikte Model Şehir ve Markalaşma paneli


KONYA (A.A) - Reklamcılar Birliği Başkanı Aytül Özkan, Konyanın markalaşma süreciyle ilgili Konyanın çok sağlam ürün özelliklerinin üzerine, duygusal iletişimle birlikte sahip olduğu zenginliklerinin hikayesi doğru bezendiği zaman, o markanın gücü insanların gönüllerinde ve kafasında şu anda olduğundan çok daha fazla yerleşebileceğini düşünüyorum dedi.
     Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Belediyecilikte Model Şehir Konya ve Markalaşma konulu panelde, Konyanın başta üniversiteleri, sanayisi ve hayvancılığıyla ürün kalitesini gösteren unsurlara sahip olduğunu ifade etti.
     Konyanın markalaşma sürecinde bir yanlış yaptığını düşünmediğini söyleyen Özkan, Konyanın markalaşmadaki iletişim boyutu alanında bir şey yapmadığını dile getirdi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin ekibiyle şehri geliştiren, doğru projeleri imzalayan bir yönetim anlayışına sahip olduğunu belirten Özkan, Konyada insanları gönülden ve zihinsel anlamda etkiyebilecek bir ürünün mevcut olduğunu dile getirdi.
     Markalaşma sürecinde Konyanın bütün ürün özelliklerine birinci derecede sahip çıktığını söylemenin mümkün olduğunu bildiren Özkan, Konyanın sanayileştiğini, çok büyük şirketlerinin olduğunu duydum. 12 milyon tavuk gibi birşey duydum. Türkiyede 1 numara olduğunu, Irak dahil birçok ülkeye ihraç edildiğini, hayvancılıkta ve süt ürünlerinde 1. olduğunu öğrendim. Bütün bunlar bizim iletişimde ürünün sağlandığını, ciddiyetini, kalitesini gösteren ve üstüne de hikayelerini koyabileceğimiz çok önemli unsurlardır. Üniversiteleri, gençliği, yerel yönetimi, yapısı, burada yaşayan aileleri, buraya gelen ziyaretçiler, sahip olduğumuz tarih eserler bunların hepsi bir bütündür. Konyanın markalaşma ve kendi hikayesini kendisi anlatma sürecinde çok başarılı olacağından eminim diye konuştu.
     Markanın birçok kesitten oluştuğunu ama birinci özelliğinin ürünün kendisi olduğuna işaret eden Özkan, şunları kaydetti:
     Eğer bu yoksa iletişimde ne yaparsanız yapın hiçbir şey tutmaz. Özünün çok iyi olması lazım. artı özü iyi olmayan birşeyi biz tüketicilere satamazsınız. Çok ünlü dünya reklamcısı David Ogilvyin dediği gibi tüketici moron değildir. Konyanın çok sağlam ürün özelliklerinin üzerine, duygusal iletişimle birlikte sahip olduğu zenginliklerinin hikayesi doğru bezendiği zaman, o markanın gücü insanların gönüllerinde ve kafasında şu anda olduğundan çok daha fazla yerleşebileceğini düşünüyorum.
     Panele, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Cem Zorlu ile öğrenciler katıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Belediyecilikte Model Şehir ve Markalaşma paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER