Beslenme Dostu Okul Projesi

Beslenme Dostu Okul Projesi -Halk Sağlığı Müdürü Sağlam ve Milli Eğitim Müdürü Akpınar, Kazancılar Ortaokulunda projeyi tanıttı


SİVAS (A.A) - Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Beslenme Dostu Okul Projesi tanıtıldı.
     Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Kazancılar Ortaokulundaki tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2009 yılından bu yana yürütülen proje hakkında bilgi verdi.
     Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Beslenme Dostu Okul Projesinin hayata geçirildiğini bildiren Sağlam, Okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, duyarlılığın artırılması, obezitenin önlenmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesiyle okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir dedi.
     Sivasta 6 okulun Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandığını ifade eden Sağlam, sertifika alan okul sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade ederek, Çocuklarımıza daha sağlıklı, daha iyi koşullarda bir hayat temenni ediyorum diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise proje kapsamında kentteki okulların geçtiğimiz yıllarda çok yoğun bir çalışma sergilediklerini belirtti. Proje kapsamında ödül alan okul sayısını artırmayı hedeflediklerini aktaran Akpınar, Amacımız çocukları sadece akademik yönden yetiştirip, bir üst okula hazırlamak değil. Asli görevlerimizden bir tanesi bu. Ama çocuklarımızı sağlıklı bireyler olarak da geleceğe iyi bir yurttaş olarak hazırlamak istiyoruz. Bu kapsamda hazırlanan projeyle okullarımızın daha hijyen, daha temiz olmasını sağlamayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, özellikle okul kantinleri ve yemekhanelerden beslenmelerde sağlık koşullarına yönelik daha dikkatli davranacaklarını belirten Akpınar, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Beslenme Dostu Okul Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER