Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi

Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi -Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu: -Ne bu bayrak iner, ne bu ezan susar, ne bu vatan bölünür -Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır: -Biz istiyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Savaşları Fotoğrafları ve Gazikent Şehitleri sergisi açıldı.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, küratör Fahri Özdemirin özel koleksiyonundan derlenen sergide, Türkiyenin yanı sıra Almanya, Fransa ve Avustralyadaki koleksiyonlardan temin edilen ve 6 bin 500 fotoğraf içerisinden seçilen 100 fotoğraftan yer aldı.
     Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, açılışta, Çanakkale Zaferinin yıl dönümü ve Şehitler Haftası dolayısıyla tüm şehitleri saygıyla andığını belirtti.
     Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Biz inanıyoruz ki, bu vatanın hiçbir zaman bir tek taşı dahi bölünmeyecek. Bu konudaki inancımız her zaman için devam edecek. Allahtan şehitlerimize rahmet diliyorum, kederli ailelerine sabır diliyorum. Ben inanıyorum ki, bu ülke ve bu ülkede yaşayan herkes her an şehit olmak için birbiriyle yarışır. Bu konudaki inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Ne bu bayrak iner, ne bu ezan susar, ne bu vatan bölünür.
     Milletvekili Mehmet Erdoğan da söylenecek çok fazla söz olmadığını dile getirerek, Bu bayrağın inmemesi, bu vatanının parçalanmaması, ezanın susmaması ve ülkenin bölünmemesi için canlarını seve seve verenlerle birlikteyiz. Peygamberimiz onlara ölü demeyin diyor. Onlar yaşıyorlar, aramızdalar. Onlar, memleketimizin geleceği için canlarını seve seve verdiler. Biz onları ne kadar ansak, hatıraları önünde ne kadar eğilsek az ifadesinde bulundu.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlere rahmet diledi.
     Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır ise Allahtan bu tür acıları bir daha yaşatmamasını dileyerek, Biz istiyoruz ki, barış olsun, güzellik olsun. Vurmakla bir yere varılmaz. Dağdaki gezen de bağdaki gezen de gelsin bu vatana sahip çıksın. Bu vatan hepimizin sözleriyle duygularını paylaştı.
     Bu arada, gazeteci Okan Çelikin, şehit evlerini dolaşarak bir yıllık çalışma sonucu hazırladığı ve Şehit Aileleri Derneği ile Şahinbey Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Gazikent Şehitleri adlı sergide, Gaziantepli 197 terör şehidinin doğumundan ölümüne kadar hayat hikayesi fotoğraflarla anlatılıyor.
     Sanko Holding ve Sanko Park işbirliğiyle düzenlenen sergi, 30 Marta kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.
     Açılışa Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar, Sanko Park Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve şehit yakınları katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER