Candostu Organ Bağışına Evet Platformu

Candostu Organ Bağışına Evet Platformu Uşakta tanıtım toplantısı düzenledi


UŞAK (A.A) - Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneğinin (TONKKD) işbirliğiyle kurulan Candostu Organ Bağışına Evet Platformu Uşakta tanıtım toplantısı düzenledi.
     Dülgeroğlu Otelnde yapılan toplantıda konuşan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, amaçlarının organ nakline olan duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi.
     Türkiye genelinde organ bağışını artırmak amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden Öztürk, İkisi Sağlık Bakanlığından olmak üzere, bir sanayici ve bir öğrenciden oluşan dört kişilik timler oluşturarak sahaya iniyoruz. Birden fazla insanın bulunduğu her noktada, saha çalışması yaparak insanları bilgilendiriyoruz diye konuştu.
     Uşak Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal ise organ bağışının önemine değinerek, Uşakın son yıllarda bu konuda önemli başarılara imza attığını söyledi. Bir diyaliz hastasının devlete yıllık maliyetinin 60 bin dolar olduğunu dile getiren Alper Cem Ünal, Organ bağışı hayat kurtarmanın yanı sıra ekonomik açıdan da önem arz ediyor dedi.
     Uşak Organ Nakli Koordinatörü Zafer Aydın ise toplantıda Türkiyenin ilk ve dördüncü yüz nakillerinin gerçekleşmesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
     Aileleri ikna etmenin ve sürecin zorluklarına değinen Aydın, Uğur Acarın haberlerinin medyada yer almasının organ bağışının konuşulmasına büyük katkı sağladığını da söyledi.
     Toplantı sonunda platformun Uşakta mayıs ayı çerisinde geniş katılımlı bir konferans gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Candostu Organ Bağışına Evet Platformu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER