Çorum Söyleşileri hız kesmiyor

Çorum Söyleşileri hız kesmiyor -Çorum Kültür ve Turizm İl Müdürü Özüdoğru: -Kentin düne ait birçok değerinin deneyimli insanlar kaybolmadan ele alınması, gençler için önem taşımaktadır


ÇORUM (A.A) - Çorum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru Kentin düne ait birçok değerinin deneyimli insanlar kaybolmadan ele alınması, gençler için önem taşımaktadır dedi.
     Özüdoğru, Çorumun Hititler başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu medeniyetlerin geride tarih, sosyoloji, kültür ve sanat bakımından çok değerli eser bıraktıklarını belirtti.
     Sokratesin Bir şeyi gerçekten bilmek, onu anlatmakla olur söyleminin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Özüdoğru, şunları kaydetti:
     Bu düşünceyle hareket eden ve bildiklerini başkalarıyla paylaşmak isteyen bilim adamları ve yazarlar, bazen Çorumda yaşamış uygarlıkları, bazen Çorumun edebiyatını, tarihini, coğrafyasını, bazen Çorumda doğmuş veya yaşamış ünlü kişileri, bazen de Çorumun kültür ve sanatı hakkında birçok eseri kaleme almış, böylece bu bilgilerin yok olmadan gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamışlardır. Kültürlerarası iletişim ve etkileşimin yoğun yaşandığı dünyada, toplumların bilim ve sanat anlamında yapacağı atılımlar önemlidir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda bilim, kültür ve düşüncede ilerleyemeyen toplumların yok olacağı da bir gerçektir. İhtiyaç duyduğumuz şey kültürel değerlerimizin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacak çalışmaların yapılmasıdır.
     Belirtilen değerler ışığında Kentin düne ait birçok değerinin deneyimli insanlar kaybolmadan ele alınması, gençler için önem taşımaktadır diyen Özüdoğru, şöyle devam etti:
     2010 yılında başlayıp 2011 ve 2012 yıllarında devam ettirdiğimiz Hitit Söyleşileri adlı kültürel etkinliğimizi, 2012-2013 sezonunda panellerle sürdürmeyi planladık. Çorumda tasavvuf, eski kültürler ve günümüzdeki izleri, müzik, edebiyat ve teoloji, giyim, kuşam, kadın, 19. yüzyıl sosyo-ekonomik hayatı, çocuk oyunları ve el sanatları gibi değişik konularda altı panel hazırlanmıştır. Başta Hitit Üniversitesi hocaları olmak üzere değişik üniversitelerden alanında uzman bilim adamlarını Çorumlularla buluşturmayı amaçladık. Panellerde, dile getirilen değerli fikirlerin, tespit edilen gerçeklerin kalıcılığını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak düşüncesiyle sunulan bildirileri bir kitap olarak yayımlayacağız. Böylece gerçekleştireceğimiz etkinlikler günü birlik bir etkinlik değil, bilimsel bir çalışma özelliği kazanacaktır. Binlerce yıllık geçmişe sahip Çorumu her yönüyle tanıtmayı, geçmişin izlerinde geleceğin ışığını görmeyi amaçladığımız bilimsel toplantılar niteliğindeki panellerimizi halkımızla paylaşmak istedik.
     Özüdoğru, Çorum Valiliği ve Hitit Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ile organize edilen ve ilki 29 Kasım Perşembe günü saat 14.00da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda Çorumda Tasvvufi Hayat konu başlığında panel programı gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Söyleşileri hız kesmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER