Çotanaklar Kemerini Takıyor Hayata Güvenle Bakıyor

Çotanaklar Kemerini Takıyor Hayata Güvenle Bakıyor projesi


GİRESUN (A.A) - Giresun İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan Çotanaklar Kemerini Takıyor Hayata Güvenle Bakıyor projesi kapsamında yapılan iki aylık uygulamada kemer takma oranlarında artış tespit edildi.
     İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ceza ile insanları eğitmenin her zaman için çok mümkün olmadığını söyledi.
     Emniyet kemeriyle kaza durumunda sürücülerde kendisinin, eşinin ve çocuklarının hayatının kurtulabileceği, yaralanmanın önüne geçilebileceği bilincini oluşturmanın önemini vurgulayan Bulak, şöyle konuştu:
     Bu çerçevede güzel bir çalışma koyma adına bir proje yaptık. Projemizde Giresunu temsil eden fındık çotanağını sürücü haline getirdik ve bir logo oluşturduk. Projeyi uygulamaya koyduk. Belli noktalarda sayımlar gerçekleştirdik. Kemer takma oranının erkek sürücülerde yüzde 10, bayan sürücülerde de yüzde 25 civarında olduğunu gördük. İki aylık süreç içerisinde ceza kesmeden yaptığımız uygulamaların ardından tekrar anket sayımlarımızı yaptığımızda oranların erkeklerde yüzde 30 civarına, bayanlarda yüzde 52 civarına ulaştığını tespit ettik. Bu konuyla ilgili çok daha titiz oldukları için bayanlarımızı gerçekten kutluyorum.
     Bulak, dünyada gelişmiş ülkelere göre Türkiyede ve Giresunda emniyet kemeri kullanımının çok düşük olduğunu belirterek, Maalesef ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında yaşanan ölümlerin büyük çoğunluğu, emniyet kemeri kullanmamaktan dolayı yaşanıyor. Yine yaralanma olaylarındaki yüksek oran da kemer kullanılmamasından kaynaklanıyor dedi.
     Öte yandan polis ekiplerinin kentte yapılacak olan çeşitli uygulamalarda yaka kamerası kullanılacağını bildiren Bulak, kameraların devamlı olarak kayıt yapabildiğini ve fotoğraf çekebildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çotanaklar Kemerini Takıyor Hayata Güvenle Bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER