Didim Barış Şenliği dinler kardeşliğine sahne

Didim Barış Şenliği dinler kardeşliğine sahne olacak -Didimde 1-3 Eylül tarihleri arasında bu yıl 17si düzenlenecek şenlik kapsamında Hatay Medeniyetler Korosu da bir konser verecek


AYDIN (A.A) - Didim ilçesinde bu yıl 17si gerçekleştirilecek Barış Şenliği, semavi dinlerin kardeşliğine sahne olacak.
     Didim Belediyesinde düzenlenen Didim Barış Şenliği tanıtım toplantısına Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Müftüsü Mikail Polat ile il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Didim Belediye Başkanı Kamacı, toplantıda yaptığı konuşmada, 1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Didim Barış Şenliğinin bu yıl ki temasının Barış ve Medeniyetlerin Kardeşliği olarak belirlendiğini belirtti.
     Bu tema çerçevesinde hazırlanan şenlik programıyla özellikle dinlerin kardeşliğine yönelik mesajlar verileceğini ifade eden Kamacı, şenliğe katılım için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Fener Rum ve Ermeni patrikhanelerine davet mektubu gönderdiklerini kaydetti.
     Kamacı, şenlik programında özel bir konserin de yer alacağını dile getirerek, üç semavi inancın din görevlileri ile bu dinlere mensup vatandaşlardan kurulu Hatay Medeniyetler Korosunun bir konser vereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Gökmen Şireci / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Didim Barış Şenliği dinler kardeşliğine sahne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER