Edirne Peyniri üretim tesisi açıldı

Edirne Peyniri üretim tesisi açıldı -Yardımcı Tarım Ürünleri Ticaret ve AŞnin, 3 bin metre kapalı alan üzerine kurduğu ve 4,5 milyon liraya mal olan peynir üretim tesisi törenle açıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede Yardımcı Edirne Peyniri üretim tesisi törenle açıldı.
     Edirne Valisi Gökhan Sözer, Hasköy-Süloğlu kar yolu üzerinde kurulu bulunan Yardımcı Bitkisel Yağ ve Edirne Peyniri Üretim Tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, Edirnenin üretiminin tarımsal hayvancılığa dayandığını vurguladı.
     Edirnede tarım ve hayvancılığın geliştirilerek artırılması gerektiğini anlatan Sözer, şöyle devam etti:
     Bu tür faaliyetler Edirne ve ülke ekonomisi için çok önemli. Ürün kalitesi itibariyle nitelikli üretimler bizi çok daha memnun eder. Zaten marka olmak da bu demektir. Marka olmak, adını devamlı kılabilmek, sürdürülebilir bir kalitede devam edebilmek çok önemlidir. Yardımcı ürünleri, geçmişi, izi ve adı olan bir markadır. Önümüzdeki yıllarda da gelişerek üretimini artırarak ülke ve ülke dışında da bir marka olacaktır.
     TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Tarım Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımcı Tarım Ürünleri Ticaret ve AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı da mandırası olan dedesinin, Mustafa Kemal Atatürkün teşviki ile peynir üretimine başladığını ve 80 yıldır bunu sürdürdüklerini söyledi.
     Dedesinden sonra babası Yaşar Yardımcının, 1968 yılında da kendisinin bayrağı devraldığını vurgulayan Yardımcı, şöyle devam etti:
     Dedem peynirciliğe 1933 yılında başlamış. Daha sonra babam bunu sürdürdü. 1985 yılında aile şirketi olduk. Benden sonra çocuklarım bu işi götürecek. Türkiyede aile şirketlerinin ortalama ömrü 20 yılı geçmiyor. Bizim Allaha şükür 27 yıl oldu. Bizim çocuklar 4. kuşak. Burada bizim hedefimiz öncelikle hedefimiz hakiki Edirne Peyniri ismini kazandırmak. Daha sonra ise eski Edirne kaşarı veya Trakya kaşarı, yoğurt, şişede pastörize süt üretmek.
     Yaklaşık 3 bin metre kapalı alan sahip tesisimizde günlük 50 ton süt işleniyor. 4 milyon 600 bin liraya mal olan modern tesisimizde 40 kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki günlerde de yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırım daha yaparak kaşar üretimine de başlayacağız.
     Tesisin açılışını yapan Sözer, daha sonra tesisi gezdi.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Edirne Peyniri üretim tesisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER