Elden Ele Bir Kalem Eğitime kampanyası

Elden Ele Bir Kalem Eğitime kampanyası -Kastamonu Üniversitesinde öğretmen adayları, ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edilmesi amacıyla YGSde dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) Elden Ele Bir Kalem Eğitime kampanyası başlatan öğretmen adayları, ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edilmesi amacıyla Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) ücretsiz dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı.
     KÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Abdüssamed Karademir, gazetecilere yaptığı açıklamada, topluma hizmet amacıyla 25 sınıf arkadaşıyla kampanya başlattıklarını belirterek, YGSde ücretsiz dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları topladıklarını söyledi.
     Topladıkları kırtasiye malzemelerini belirledikleri köy okullarına teslim edeceklerini anlatan Karademir, 3 bine yakın kalem, silgi ve kalemtıraşla öğrencileri sevindirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
     Kaşçılar köyündeki Mescit Ortaokulunda öğretmenlik yapan Elif Can ise kırtasiye malzemesine ihtiyaç duyan okullar bulunduğunu belirterek, kampanyayı başlatan öğrencilere teşekkür etti.
     YGSye giren Savaş Yener de kampanyadan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Çok güzel bir uygulama, kalemler boşa gideceğine ihtiyacı olan kişilere gidecek dedi.
    
     -Gönüllü öğrenciler de stant açtı-
    
     KÜ Eğitim Fakültesinde stant açan Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Çağla Topçu ise kalem, silgi ve kalemtıraşları Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) adına topladıklarını söyledi.
     Topçu, kırtasiye malzemelerini köy okullarına ulaştıracaklarını belirterek, şöyle konuştu:
     YGSye giren öğrenciler, kalem, silgi ve kalemtıraşları, sınavdan sonra kullanmıyor, çöpe atıyorlar. O kalemleri toplayarak, köy okullarına götürüyoruz. Toplum gönüllüleri olarak sadece kalem ve silgi toplamıyoruz. Aynı zamanda köy okullarının boyalarını da yapıyoruz çünkü ileride öğretmen olacağız. İhtiyacı olan okullarla karşılaşacağız. Bu nedenle bugün burada bir stant açtık.
     Öğrencilerin kalem, silgi ve kalemtıraşlarını ihtiyacı olmayanlardan topluyoruz.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Elden Ele Bir Kalem Eğitime kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER