Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Nevşehirdeki engelli dernekleri valiliği ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde faaliyet gösteren engelli dernekleri Engelliler Haftası kapsamında Nevşehir Valiliğini ziyaret etti.
     Engelliler Haftası dolayısıyla Ürgüp Hanife Memiş Aksoy Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Gümüşkent Zihinsel Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelliler ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin katıldığı ziyarette heyet Vali Yardımcısı Vural Demirtaşla görüştü.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şenerin de hazır bulunduğu ziyarette engelli bakım merkezi yöneticilerinin ve engelliler için faaliyet gösteren sivil toplum örgütü yöneticilerinin sorunları ve çalışmaları hakkında yöneticilerinden bilgi alan Demirtaş, tüm engellilerin haftalarını kutladı.
     Engelliler için hükümetin son yıllarda yaptığı çalışmalar ile birlikte artık ailelerin engelli bireylerini saklamaktan vazgeçtiğini ve engellilerin Ben buradayım dediklerini ifade eden Demirtaş, Son yıllarda engellilere verilen değer, önem, sürdürülen çalışmalar ve çıkarılan kanunlar ortada. Engelliler hiçbir zaman gündemimizden düşmüyor. Eskiden aileler engelli bireylerini toplum içerisine çıkartmak çekinerek saklarlardı. Şimdi ise yapılan çalışmalar ve çıkarılan kanunlarda artık engelliler Ben buradayım diyorlar dedi.
     Demirtaş, engelli bakım merkezlerinin her geçen gün standarlarının arttığını ve buralara yönelik denetimlerin daha da sıklaştığını Nevşehirde 80 kişilik konusunda uzman bir ekibin gece gündüz denetimler gerçekleştiridğini sözlerine ekeledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER