Engellilerle 360 Derece İletişim konferansı

Engellilerle 360 Derece İletişim konferansı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamlığı tarafından, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla Engellilerle 360 Derece İletişim konulu konferans düzenlendi.
     Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Yılmazlar düğün salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, son dönemlerde hükümetin engellilerle ilgili birçok atılımlar yaptığını ifade ederek, ülkemizdeki engelli sayısının yüzde 15 olduğunu söyledi.
     Engellilerin yaşayan insanlar olarak farkında olunmadığını savunan Malğaç, şöyle konuştu:
     Onların yaşadığı zorlukların farkında değiliz. 8,5 milyon olan engelli sayısı, 2012 yılında 2ye katlayarak 15 milyona ulaşmış durumda. Yarın aramızdan hiç kimsenin engelli olmayacağının garantisi yoktur. Bizler bu günden engellilerin yaşadığı zorlukları görerek, pozitif ayrımcılık yaparak önlemleri almalıyız.
     Engeliler hayatta bir şey başaramayacak, bir şey yapamayacak insanlar olarak görülmemelidir. Engel kafalardadır, zihinlerdedir. Engel bedenlerde değildir. Bunları aşabilecek olan da inançtır. Kimse kimseyi bu konuda, sadece bedensel engeline bakarak engelli olarak görmemelidir.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar Mehmet Kızıltaş da, Dünyada 1 milyara yakın engellinin yaşadığını vurgulayarak, bunların bir araya gelerek ülkelerde parti kurabileceklerini, hükümet olabileceklerini ve hatta hükümetleri yıkabileceklerini savundu.
     Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 15inin engelli olduğunu ifade eden Kızıltaş, şunları kaydetti:
     Dünyada 1 milyar engelli yaşıyor. Ülkelerde parti kurabilir, hükümet olabilir veya hükümeti yıkabilirler. AK Partinin Türkiyede birinci parti olmasının en büyük nedenlerinden biri de engelli politikalarıdır. Tam 10 milyon engelli ile birlikte ailelerine içine aldığınıza 30 milyon bir potansiyele ulaşıyor. Herkesin bu potansiyeli daha dikkate almasını öneriyorum.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Engellilerle 360 Derece İletişim konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER