Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi projesi

Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi projesi


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi kurulum projesinin devam ettiğini bildirdi.
     Uçar, inşaatı devam eden Yozgat Yenilikçilik Merkezinin teknik destek hizmetleri projesinde danışmanlık hizmeti sunacak İsveçli takım lideri Leif Graham ile yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlunu kabulünde yaptığı açıklamada, Bozok Teknoparkın kuruluşuna ilişkin başvurularının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında işlemde olduğunu bildirdi.
     Proje kapsamında Bozok Üniversitesi Yerleşkesinde Yozgat Yenilikçilik Merkezi inşa edildiğini anlatan Uçar, şunları kaydetti:
     Teknopark başvurusunun kabul edilmesi halinde teknopark olarak kullanılacak olan ve kapalı alanı bin 890 metrekare olacak binada, girişimcilerin AR-GE ve yenilik projeleri geliştirmeleri için 15 adet işlik bulunacak. Temeli geçtiğimiz aylarda atılan Yozgat Yenilikçilik Merkezinin Temmuz 2013de tamamlanması planlanıyor. Merkezin kurumsal kapasitesinin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar ise 20 Kasımda Bozok Üniversitesinde yapılan toplantı ile başladı.
     Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise AR-GE, Yenilikçilik, Teknoloji ve Bilgi Teknolojileri Altyapısının Geliştirilmesi kapsamında Kayseri-Yozgat, Gaziantep ve Elazığ Teknoparklarının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesinin planlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
     Bu amaçla desteklenmesine karar verilen projelerden Kayseri-Yozgat ve Elazığ Projeleri başladı. Gaziantep Projesinin ise ihale süreci devam ediyor. Her bir proje bina inşaatı, binanın tefrişi ve donanımı, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi alt projelerinden oluşmaktadır. Kayseride bulunan Erciyes Teknoparkın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesini ve Yozgatta Yenilik Merkezi kurulmasını hedefleyen projenin teknik destek bölümünün toplam bütçesi 1 milyon 205 bin 500 avro. Yozgatta durum tespiti ve ihtiyaç analizi yapacağız, müteşebbislere ve girişimcilere eğitim vereceğiz.
     Ziyarette, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Erol ve peyzaj mimarı Ahunur Irgatoğlu da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER