Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı bilgilendirme

Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı bilgilendirme toplantısı -Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Ekmekçi: -18 Aralık 2012de Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaştırma Komitesinin oylamasıyla Eurovelo Avrupa Bis


MUĞLA (A.A) - Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaşım Komitesi tarafından desteklenen Sürdürülebilir Turizm Modeli Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağının bilgilendirme toplantısı Muğlada yapıldı.
     Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Savran ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
     Toplantıda konuşan Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Feridun Ekmekci, Euroveloda 14 uzun yol bisiklet rotası olduğunu, bunlardan en kısasının bin 500 kilometre, en uzununun ise 9 bin kilometreden oluştuğunu söyledi.
     Rotaların nitelikli, prestijli, geçtikleri ülkelere, şehirlere, köylere, kasabalara alternatif turizm olanakları sunan bir yapıda olduğuna dikkati çeken Ekmekci, Uluslararası bir network ağı olan Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağının toplam 70 bin kilometreyi kapsadığını, bugüne kadar ise 45 bin kilometresinin tamamlandığını dile getirdi.
     Ekmekci, bu ağın Avrupa Parlamentosunda Turizm ve Ulaştırma Komitesi tarafından 1999da başlatılan ve 2009da bir çalışma raporuyla desteklenen ciddi bir çalışma olduğunu belirterek, Bu ağ sürdürülebilir alternatif turizm modeli olarak öngörülüyor. Merkezi Brükselde olan Avrupa Bisikletliler Federasyonu (ECF) tarafından yönetiliyor ve 2020 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor dedi.
     Feridun Ekmekci, 18 Aralık 2012de Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaştırma Komitesinin oylamasıyla Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağının Uluslararası Taşımacılık kapsamına alındığını ifade etti.
     Bu ağın Uluslararası taşımacılık kapsamına alınmasıyla Avrupa Birliğinin verdiği yüzde 0,7 desteğin yüzde 10a çıkarıldığını anlatan Ekmekci, Avrupa Bisiklet Federasyonuna üye ülkeler tarafından olumlu değerlendirilecek bir süreç ve 6 milyar avro paranın bu projelere aktarılması demek. Bu networke dahil olmanın sosyo-ekonomik yapıya ciddi destekleri var. Bu sektörün 5.4 milyar avro yıllık gelirle, 2020ye kadar 54 milyar avroluk bir ekonomik girdi sağlaması öngörülüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER