Eyalet, şerifsiz kaldı

Eyalet, şerifsiz kaldı -Tamamen boşalan köyüne ev yapıp, hane sayısını 12ye çıkaran, 5 yıllık uğraş sonucu köyüne muhtarlık getirmeyi başaran ve köylülerin Eyaletin şerifi unvanı verdiği Hacı Duran Alpyıldız, vefat etti


YOZGAT (A.A) - Yaşlıların ölmesi, gençlerin de göçmesiyle tamamen boşalan ve 5 yıllık uğraş sonucu Yozgatın Sorgun ilçesine bağlı Büyükkışla köyüne muhtarlık getirmeyi başardığı için köylülerin Eyaletin şerifi unvanı verdiği Hacı Duran Alpyıldız, vefat etti.
     Yaklaşık bir yıldır Fransada akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen Hacı Duran Alpyıldız, Fransanın Marsilya kentindeki evinde yaşamı yitirdi.
     Vasiyeti doğrultusunda toprağa verilmek üzere Büyükkışla köyüne getirilen Hacı Duran Alpyıldız için düzenlenen cenaze törenine, Alpyıldızın yakınları ile Fransa, Ankara, Antalya, Yozgat ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
     Alpyıldızın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.
     Alpyıldızın akrabası Tekin Yiğit, AA muhabirine, köyün yeniden kurulması için merhumun 1997 yılında çalışma başlattığını ve bunu başardığını anlattı.
     Alpyıldızın, köyün kurulması, kalkınması ve güzelleşmesi için büyük emek harcadığını vurgulayan Yiğit, Bunları yaparken doğaya ve ekolojik dengeye önem gösterdi. Köy bütçesi olmadığı için bazı harcamaları cebinden yaptı. Bunun içinde köylüler olarak bizler ona Eyaletin şerifi unvanını verdik. Bu mücadeleleri verirken maalesef üzücü bir hastalığa yakalandı ve vefat etti. Ona müteşekkiriz, kendisine Allahtan rahmet diliyoruz dedi.
     Yaşlıların ölmesi, gençlerin de göçmesiyle 30 yıl önce tamamen boşalan Büyükkışla köyüne, işçi olarak gittiği Fransadan gelerek ev yapan Hacı Duran Alpyıldız (61), 5 yıllık uğraş sonucu 12 haneye çıkan köyüne muhtarlık getirmeyi başarmış, köy halkı, evinin önüne Eyaletin şerifi yazılı tabela asarak, Alpyıldıza şerif unvanı vermişti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Eyalet, şerifsiz kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER