Futsal ilk kez olimpiyatlarda

Futsal ilk kez olimpiyatlarda -Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı, Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi ilk kez temsil edecek -Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin: Londradan madalyalarla döneceğimiz


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımının ilk kez katılacağı 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.
     Abdullah Çetin AA muhabirine, 29 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Londrada gerçekleştirilecek paralimpik oyunlarında Türkiyeyi tarihinde ilk kez temsil etmeye hak kazanan B1 (Hiç görmeyen) Futsal Milli Takımının Kayserideki 20 günlük çalışmasını tamamladığını kaydetti.
     Görme Engelliler Golbol Erkekler Milli Takımından sonra B1 Futsal Erkekler Milli Takımının da Londra Paralimpik Oyunlarına vize alarak bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Çetin, golbol, judo ve atletizmden sonra futsalda da oyunlara katılacaklarını anımsattı.
     Oyunlardan başarılı sonuçlarla dönmek için çalışmaları yoğun tempoyla sürdürdüklerini dile getiren Çetin, şöyle konuştu:
     Federasyon olarak amacımız, paralimpik oyunlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalyalarla dönmek. Cumhuriyet tarihinde ilk defa paralimpik oyunlarına takım sporlarında gitmeyi başardık. Hedef, İstiklal Marşını Londrada okutmak. Bu doğrultuda her türlü tedbir alınıyor, gerekli çalışmalar yapılıyor. İnşallah oradan madalyalarla döneceğimize inanıyorum. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.
     Görme Engelliler Spor Federasyonu B1, B2 ve B3 Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Yücel Kaya da, bir ilki başaran oyuncularından gurur duyduğunu vurgulayarak, Ülkemizi Londra Paralimpik Oyunlarında en iyi şekilde temsil etme çabası içerisindeyiz. Çalışmalarımız planlı bir şekilde devam ediyor. Oyunlarda inşallah ilk üçe gireriz dedi.
     B1 Milli Takımı antrenörü Niyazi Metin ise oyunlara 10 sporcuyla katılacaklarını belirterek, En büyük hedefimiz, ilk üçe girerek madalyayla dönmek. Önümüzde yaklaşık iki ay var. Çalışmalarımız yoğun geçiyor. İyi bir ekibe sahibiz. Oyuncularımızın morali yüksek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Futsal ilk kez olimpiyatlarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER