Gönül Elçileri Projesi devam ediyor

Gönül Elçileri Projesi devam ediyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce Gönül Elçileri Projesi kapsamında sivil toplum örgütleri ziyaret ediliyor.
     İl Müdürü İdris Altuntaş, Müdür Yardımcısı Murat Akbulut, sosyolog Havva Ayten Kurtul ve psikolog Ahmet Taslı, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçuyuyu ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
     Altuntaş, gönül elçisinin, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin, sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarında önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve diğer kent yoksulları gibi nüfus kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarına katkı sağlayan kişi olduğunu söyledi.
     Projeye sivil toplum örgütlerinin desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Altuntaş, İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Emekliler, özellikle sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında hizmet vermiş olan öğretmen, doktor, hemşire, sosyal çalışmacı, sosyolog, psikolog gibi yarı zamanlı çalışan yetişkinler, ev hanımları, toplumdaki doğal liderler, gençler, yaşama ve insana dair bilgi edinmek isteyenler, sosyal hizmet alanında meslek seçmek isteyenler, gönüllülük ruhuna sahip olanlar, yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal kalkınmaya güçlendirecek çalışmalara katkı sağlayabilir dedi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER