Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde düzenlenen programda, yaşlılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi


MUĞLA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde düzenlenen programda, yaşlılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
     Muğlada Vali Fatih Şahinin eşi Ayşe Şahin himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde, Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevinde program düzenlendi. Huzurevi sakinlerine karanfil dağıtan Ayşe Şahin, sohbet ederken göz yaşlarına hakim olamadı.
     Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve 20 gönül elçisi de yaşlılar ile tek tek ilgilenerek sohbet etti. Ayşe Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Engelliler Derneği ve 20 Gönül Elçisi ile yaşlıları ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Yaşlıların geçmişle gelecek arasında köprü kurduğunu belirten Şahin, Yaşadığım duyguları kelimelerle anlatmam mümkün değil. Bugün burada çok yeni şeyler öğrendim. Buradaki insanların istediği tek şey evlatlarının ve yakınlarının ziyaret etmeleri. Büyüklerimiz bizim hem geçmişimiz hem geleceğimiz dedi.
     Toplumun yaşlılarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Şahin, Onlara hep birlikte sahip çıkar mutlu edersek toplum olarak hepimiz mutlu olmuş olacağız. Bundan sonra gönül elçilerimizle ziyaretlerimiz çok daha sıklaşacak ve birebir irtibata geçeceğiz. Büyüklerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Her gün onların yanında olup onlara sevgimizi vermemiz lazım diye konuştu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise 18-24 Mart arasında Yaşlılar Haftasının kutlandığını belirterek, şunları söyledi:
     Huzurevinde 110 yaşlımız kalıyor. Özellikle yaşlılara hizmet vermek isteyen gönül elçilerimizde huzurevine gelerek onlara sahip çıktılar. Onlara bu mutlu günlerinde evlatlık, torunluk yapıyorlar ve onların evlat hasretini burada gidermiş oluyorlar. Gönül elçilerimiz burayı her zaman ziyaret edecek ve yaşlılarımız artık ziyaretçisiz kalmayacaklar. Bizim tek amacımız bu.
    
     -Yaşlıların el emeği ürünler sergilendi-
    
     Programa katılan ziyaretçiler için huzurevinde kalan yaşlıların ürettiği el emeği ürünler sergilenerek satışa sunuldu.
     Yaklaşık 2 ay önce sağlık sorunları nedeniyle Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevine yerleşen 72 yaşındaki Yaşar Sondoğunun yaptığı cami maketi ilgi gördü.
     Maketi 7 ayda yaptığı belirten Sondoğu, İnsanları ve okumayı çok seviyorum. Daha küçük cami maketleri yapmıştım. Maketi Müslüman olmuş bir İngiliz kadının siparişi üzerine yaptım. Fakat maketi bitirmek üzereyken kadın vefat etti. Bu yüzden kimseye veremedim. Ahşap ve boncuk kullanarak yaptığım maketi sevgiyle 7 ayda yaptım. Bundan sonra en önemli hedefim Kabe ve Mevlana Müzesini yapmak dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER